Prawdopodobnie żadna wędlina nie cieszy się tak dużą popularnością na całym świecie jak salami. Wszystkie rodzaje salami są wytwarzane z surowych składników.
Tradycyjne salami dojrzewające wytwarza się z wieprzowiny bez żadnych domieszek. Składniki mieli się drobno a następnie napełnia osłonkę. W procesie dojrzewania, który trwa około 21 dni produkt nabiera niepowtarzalnego smaku. Do wyprodukowania 1 kg produktu gotowego zostaje użyte 1,42 kg surowca, co oznacza 30% ubytek wagowy podczas okresu dojrzewania a to kwalifikuje produkt jako prawdziwe salami dojrzewające. Producent tego przysmaku firma Pamas z miejscowości Kolonowskie posiada unikalną recepturę produkcji, dzięki której salami jest rozpoznawalne nie tylko w Polsce, ale również poza granicami kraju.
Wędlina trwała w pełnym tego słowa znaczeniu, bo okres przydatności do spożycia wynosi aż 60 dni. Jest zaliczana do wyrobów Premium ze względu na jakość wykorzystywanych składników, czyli czystej wieprzowiny.
Gatunek ten zyskał popularność i jest dostępny w wielu sklepach spożywczych. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań oraz pizzy, dlatego też polecany jest dla gastronomii i restauracji a także do sprzedaży hurtowej ze względu na długi okres przechowywania.
Dokładne informacje uzyskacie Państwo kontaktując się z producentem tego wykwintnego przysmaku pod numerem 77 4048770.