Karczma „Kuźniak-Młyn”
Dzik na rożnie to tylko jedna z wielu atrakcji tutejszej kuchni
Malowniczo położona na skraju Puszczy Noteckiej, niedaleko Międzychodu, w Krainie Stu Jezior. Urzeknie wielbicieli uroczych zakątków Polski i folkloru, a także zaspokoi żołądki wielbicieli ryb i dziczyzny.
Rozmawiamy z Szymonem Staręgą – managerem restauracji „Kuźniak-Młyn”
Remigiusz Zagraba: Jakich najlepszych potraw mięsnych mogą u Państwa skosztować mięsożercy?
Szymon Staręga: Podajemy głównie kuchnię europejską i tradycyjną kuchnię polską. Ze względu na położenie na skraju Puszczy Noteckiej jesteśmy mocno nastawieni na ryby i dziczyznę. Serwujemy gościom np. dzika na rożnie. Mamy w menu również wieprzowinę, wołowinę czy drób.
R.Z.: Kto może zostać do karczmy KUŹNIAK MŁYN dostawcą mięsa i wędlin?
Karczma “Kuźniak-Młyn”
Radgoszcz 52,
64-400 Międzychód
Telefon: 957 481 584
e-mail: kuzniakmlyn@wp.pl