Golonka peklowana to potrawa charakterystyczna dla kuchni polskiej. Zawiera dużą ilość białka i tłuszczu- budulca mięśni, dlatego tak chętnie jest spożywana przez mężczyzn. Golonka jest nie tylko sycąca, zawiera również cenne składniki odżywcze i co najważniejsze ma niesamowity smak. Potrawa doczekała się swojego święta, dzień golonki obchodzony jest w wielu miastach jesienią, gdzie w dużych ilościach spożywa się ten przysmak najczęściej popijając piwem. W warunkach domowych przygotowanie golonki jest czasochłonne i nie każdy ma na to czas.
Na rynku dostępne są produkty z rożnych firm, ale szczególnie słynna jest Golonka Walichnowska produkowana przez firmę MARK'S Marszałkowscy. Została wyróżniona Złotym Medalem podczas targów Polagra 1999 czy certyfikatem jakości DOCEŃ POLSKIE ( TOP PRODUKT) 2022. Golonka Walichnowska to produkt bez kości, ze skórką, peklowany. Opakowanie foliowe umożliwia szybkie podgrzanie w wodzie lub w kuchence mikrofalowej. Jest to produkt gotowy, który można przygotować w klika minut. Dzięki specjalnej obróbce termicznej oraz specjalnie dobranemu opakowaniu termin przydatności do spożycia wynosi 45 dni.
Golonka Walichnowska to propozycja odświeżenia asortymentu dla sklepów, hurtowni czy sieci handlowych, gdzie obok wędlin i mięsa możemy polecić swoim klientom produkt smaczny, cieszący się uznaniem większości Polaków. Produkt jest skierowany także do restauracji. Pozwala dostarczyć klientom świeże danie, które zadowoli najbardziej wymagające gusta.
Więcej informacji na temat golonki uzyskacie Państwo kontaktując się z firmą MARK'S Marszałkowscy pod numerem +48 62 78 32 801-804.
Więcej informacji o firmie i produktach klikając tutaj.
Czytaj także: Naturalne wyroby tradycyjne z województwa łódzkiego, polecamy Szynkę Walichnowską i Golonkę Walichnowską