POLIWCZAK - Pasztet z pieca, Metka wędzona, Kiełbasa mysłowicka krucha- nagradzane wyroby - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

POLIWCZAK - Pasztet z pieca, Metka wędzona, Kiełbasa mysłowicka krucha- nagradzane wyroby

Doskonałe wędliny firmy Poliwczak przygotowywane są według starych, śląskich receptur w niezwykle staranny sposób, co stanowi gwarancję ich niepowtarzalnego smaku. Wyroby zakładu łączą w sobie to, co niezwykle smaczne i zarazem zdrowe.

Celem firmy Poliwczak jest tworzenie nowych smaków oraz odkrywanie nieznanych aromatów, których dzielenie przy rodzinnym stole dostarczy Państwu niezapomnianych wrażeń. Powiązanie walorów, wynikających z przywiązania do tradycji, oraz nowoczesnej technologii pomaga wyprodukować wędliny najwyższej jakości, potwierdzanej wielokrotnie przez przyznawane firmie Poliwczak nagrody oraz certyfikaty.

Najwyższą pochwałę dla produktów zakładu stanowią jednak wyrazy uznania oraz zadowolenie samych konsumentów.

24 kwietnia odbył się audyt artykułów spożywczych, poddawanych ocenie w ramach ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Jest to szczególna certyfikacja, ponieważ brały w niej udział również wyroby, które dwa lata temu zdobyły godło programu. Produkty ocenione zostały ponownie. Jak wyjaśnia Marek Bielski, organizator programu „Doceń polskie ”powtórna ocena produktu nie różni się od sposobu, w jaki weryfikowane są artykuły przystępujące do certyfikacji po raz pierwszy.

Produkt ubiegający się o wyróżnienie musi posiadać tzw. polski czynnik, a więc mieć związek z naszym krajem przez składniki, recepturę lub przynajmniej miejsce produkcji. Wyrób, który spełnia ten warunek jest dopuszczony do audytu, w trakcie którego Loża Ekspertów ocenia trzy jego aspekty. Noty wystawiane są za smak, wygląd i stosunek jakości produktu do jego ceny. Bielski dodaje, że w każdej branży, a zwłaszcza spożywczej, trudno raz na zawsze przyznawać nagrody za jakość. Odpowiedzialne podejście do konsumenta wymaga przeprowadzania okresowych weryfikacji. Celem ponownego audytu jest właśnie sprawdzenie, czy nagrodzony wcześniej artykuł nadal spełnia kryteria programu, a przede wszystkim - czy utrzymał jakość, którą eksperci nagrodzili certyfikatem.


Podobne zdanie na temat odpowiedzialnego podejścia do konsumentów prezentuje Zakład Mięsny Poliwczak – producent, którego wyroby ponownie ubiegały się o wyróżnienie w programie „Doceń polskie”. Pracownicy przedsiębiorstwa doskonale rozumieją potrzebę aktualizowania certyfikatów, wiedzą również, że nie potrzebują bezterminowych potwierdzeń jakości swoich produktów. Udowodnił to udział w kwietniowym audycie, potraktowany przez firmę jako kontynuacja wcześniej rozpoczętych działań. W ten sposób Poliwczak buduje wiarygodność wobec swoich klientów oraz dowodzi, że nie straszne mu poddawanie własnych produktów krytycznej ocenie ekspertów.

Przywiązany do tradycji zakład Poliwczak kieruje się dewizą, że dobrych produktów nie warto zmieniać – dlatego też firma nie wprowadza do swoich receptur żadnych zmian, nie modyfikuje również składników, z których powstają nagradzane wędliny. Podczas I, V i VIII audytu Zakład Mięsny Poliwczak zdobył łącznie siedem znaków „Doceń polskie” dla następujących produktów:

  • Szynki gotowanej
  • Kiełbasy mysłowickiej kruchej
  • Kurczaka złotego
  • Szynki białej
  • Kiełbasy grillowej i grillowej białej
  • Krupnioka

 

oraz dwa tytuły TOP PRODUKT dla PASZTETU Z PIECA oraz METKI WĘDZONEJ.
Certyfikat, przyznawany na podstawie ocen fachowców, stanowi potwierdzenie wysokiej jakości produktów. Wszystko to dowodzi, że firma Poliwczak nie ma powodów do obaw, jeśli chodzi o oceny surowej komisji.

 

Czytaj także:


Autor: Materiał promocyjny firmy ZM POLIWCZAK

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.