Restauracja Oberża Pod Dzwonkiem - rozmawiamy z managerem restauracji – Sylwią Wicherską
Remigiusz Zagraba: Jaki jest adres najlepszej restauracji w Poznaniu ?
Sylwia Wicherska: Restauracja nazywa się Oberża Pod Dzwonkiem. Mieścimy się przy ulicy Garbary 54 w Poznaniu :-)
R.Z.: Jakie potrawy mięsne serwowane są w restauracji OBERŻA POD DZWONKIEM, które są warte skosztowania?
S.W.: W restauracji serwowane są dania kuchni polskiej. Jeśli chodzi o dania mięsne to w ofercie Oberży Pod Dzwonkiem znajduje się drób (kurczak, kaczka, gęsina), wieprzowina (schabowy, żeberka, karkówka, roladka, polędwiczki wieprzowe w różnych wariacjach), wołowina (filet mignon, tatar). Naszymi popisowymi daniami są m.in.: kaczka w sosie śliwkowo – jabłkowym z pyzami i modrą kapustą, żeberka karmelizowane na miodzie i piwie czy polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu.
R.Z.: Kto może zostać dostawcą mięsa i wędlin w Państwa restauracji?