Wiadomości/Gorące tematy - Strona 6 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Gorące tematy

Część dwunasta cyklu "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia ...

  Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:   "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"       &nb...

Dostawy wysokiej jakości wołowiny do Unii Europejskiej - reali...

Kontyngent na dostawy wysokiej jakości mięsa wołowego bez hormonów do Unii w sezonie 2013/2014, wynoszący 48,2 tys. ton, zrealizowano w 85,8%. W całym sezonie 2012/2013 wypełniono go w 70,3% (był on wówczas mniejszy), informuje FAMMU/FAPA. W I kwartale sezonu 20...
Opublikowany: 26.02.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Prognozy dla rynku wołowiny w Wielkiej Brytanii

Według prognoz ekspertów z brytyjskiego sektora mięsa wołowego i owczego (EBLEX), w 2015 r. podaż wołowiny na rynku „wyspiarskim” będzie niższa niż w minionym roku za sprawą redukcji produkcji, spadku importu oraz większego wywozu, informuje FAMMU/FAPA. W 2...
Opublikowany: 25.02.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Część jedenasta cyklu "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia...

Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:   "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"         Część ...

Sposoby zapobiegania rozprzestrzenianiu się ASF w Polsce - now...

Minister Marek Sawicki uczestniczył dziś w spotkaniu przedstawicieli różnych służb i instytucji prowadzących działania mające na celu przeciwdziałanie ewentualnemu rozprzestrzenianiu afrykańskiego pomoru świń (ASF). Spotkanie zostało zorganizowane z inicjatywy gł&oa...

Ceny zakupu trzody chlewnej i bydła w górę

                 Na początku lutego 2015 r. odnotowano wzrost krajowych cen zakupu trzody chlewnej i bydła oraz cen zbytu tusz wieprzowych i wołowych. Spadły natomiast ceny skupu kurcząt i indyków oraz ceny zbytu tuszek ...

Wzrost produkcji bydła w Unii Europejskiej

Według Komisji Europejskiej w okresie od stycznia do października 2014 r. kraje Wspólnoty (UE-28) wyprodukowały zaledwie o 0,3% więcej bydła (w tonach) niż przed rokiem (ubój w sztukach zmniejszył się o 0,6%), informuje FAMMU/FAPA. Tymczasem produkcja bydła w &bdq...
Opublikowany: 18.02.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Część dziesiąta cyklu "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia...

    Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:   "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"     &nb...

Embargo rosyjskie zachwiało Twoją firmą? Weź udział w misji go...

  Szanowni Państwo, z uwagi na załamanie się współpracy z rynkiem rosyjskim, zapraszamy firmy z całej Polski do udziału w misji gospodarczej do Uzbekistanu i do Kazachstanu, która odbędzie się w dniach: 12 – 18 kwietnia 2015. W trakcie nas...

Wykorzystanie kwoty hiltońskiej w pierwszej połowie sezonu 201...

Jak podaje FAMMU/FAPA, w pierwszej połowie sezonu 2014/2015 (do 31 grudnia 2014 r.) w ramach tzw. kwoty hiltońskiej na dostawy wysokiej jakości wołowiny do Unii, dostarczono do Wspólnoty łącznie 25 823 tony wołowiny, co stanowiło 38,4% całego kontyngentu. W całym sezonie...
Opublikowany: 17.02.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.