Wołowina dojrzewająca, producent KOWALCZYK, śląskie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Wołowina dojrzewająca, producent KOWALCZYK, śląskie

Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem.  Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent tłuszczu. Ponadto w wołowinie jest prawie dwa razy więcej żelaza niż w wieprzowinie i około  pięć razy więcej niż w drobiu. Mięso wołowe zawiera także cynk, który wzmacnia naszą odporność oraz witaminy z grupy B, w tym B12. Włoscy, francuscy i hiszpańscy konsumenci  docenili już wyjątkowe walory zdrowotne i smakowego tego mięsa, dlatego nie ustają w poszukiwaniach najlepszego surowca. Jednak to właśnie w Polsce możemy poszczycić się  wołowiną najwyższej jakości, sprzedawaną w Zakładzie Rozbioru Mięsa Henryk Kowaczyk.

W naszym kraju wołowina dojrzewająca na steki wciąż jest mało znana, a z pewnością zasługuje na większą uwagę ze względu na swój wyjątkowy smak i właściwości. Firma z okolic Częstochowy dba o najwyższą jakość mięsa, oferując wołowinę  z ras bydła Limousine i Charolaise. Gwarantuje to niepowtarzalny i przepyszny smak potraw przygotowanych na bazie tego mięsa. Restauratorzy zdają sobie sprawę, że najlepsza wołowina na steki to taka, która jest poprzerastana tkanką tłuszczową tzn. ma marmurkowatą strukturę. Odpowiedni proces dojrzewania, któremu poddawane jest mięso w zakładzie  wpływa na jego  kruchość, nadając mu subtelny smak, ciemnoczerwony kolor i konsystencję, która pozwala kroić mięso widelcem. Wieloletnie doświadczenie pracowników zakładu pozwoliło na osiągnięcie tego ideału.

Zakład doskonale wpisuje się w panujące trendy, sukcesywnie zdobywając rynek gastronomii. Restauratorzy zdają sobie sprawę, że  tłuszcz jest nośnikiem smaku oraz zapachu steków, burgerów i innych produktów. Steki i burgery z wołowiny sezonowanej to najnowszy trend, wynikający z kilku czynników.  Są nimi  społeczna zasobność smakoszy wołowiny, doświadczenia kucharzy menadżerów podróżujących po zachodzie oraz oczywiście moda i racjonalność żywienia.

Dotychczas trendy zagraniczne często wpływały na polskich konsumentów, przywołać można chociażby  bardzo modne w Stanach Zjednoczonych fast foody, które bardzo szybko zdobyły popularność w kraju. Nie sposób jednak porównywać jakości tego typu żywności z potrawami przygotowanymi z odżywczej i wartościowej wołowiny, dlatego należy ją docenić i popularyzować wśród społeczeństwa.

O tym, że nie jest łatwo znaleźć wołowinę, o której można powiedzieć idealna, wiedzą restauratorzy Butchery and Wine z Warszawy. Intensywne poszukiwania takiego surowca kilka lat temu doprowadziły ich do Zakładu pod Częstochową i profesjonalnej pomocy Jana Gałuszki. Wieloletnie doświadczenie cenionego technologa oraz doskonalej jakości oferowane mięso sprawiło, że w restauracji zaczęto podawać pyszny hanger steak, czyli onglet.

Producent Zakładu Rozbioru Mięsa Henryk Kowaczyk sprzedaje wołowinę także w sklepach spożywczych sieciowych, zatem wszyscy klienci cieszyć się mogą ogólną dostępnością mięsa najwyższej jakości. Atrakcyjności dodaje fakt, że wokół coraz więcej jest ciekawych przepisów kulinarnych na dania z wołowiny, dlatego każdy może przyrządzić je we własnym domu. Jakość dostarczanego mięsa sprawi, że będzie można się delektować smakiem wspaniałych potraw.

Klientów, którzy preferują gotowe produkty, zapraszamy do spróbowania pysznych burgerów i steków, przyrządzanych  na bazie tłustego marmurkowatego mięsa w małej  restauracji przy trasie katowickiej o nazwie GierKrówka prowadzonej przez córkę właścicieli firmy Zakład Rozbioru Mięsa Henryk Kowalczyk. Szczegółowe menu oraz adres dostępne na stronie: http://gierkrowka.pl.

 

Dokładne informacje o firmie Kowalczyk i produktach klikając tutaj.

 

 


Autor: Materiał promocyjny firmy KOWALCZYK

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.