[zamknij]
Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne.
W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl
MENU
Artykuły w kategorii: Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/
Ceny skupu żywca
Za żywiec wieprzowy w Polsce w dniach 2–8.03.2015 r. (wedÅ‚ug Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW) pÅ‚acono Å›rednio 4,48 zÅ‚/kg, o 3% mniej niż w poprzednim tygodniu, ale o 6% wiÄ™cej niż miesi...
Opublikowany: 17.03.2015
Kategorie:
Wiadomości,
GorÄ…ce tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
GÅ‚ówny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystÄ…pienia czterdziestego przypadku afrykaÅ„skiego pomoru Å›wiÅ„ (ASF) u dzików na terytorium Polski.
Jak donosi GÅ‚ówny Inspektorat Weterynarii, czterdziesty przypadek stanowi padÅ‚y dzik znaleziony w pobl...
zaprasza
na konferencjÄ™ prasowÄ…
z udziaÅ‚em Prezesa ARiMR - Andrzeja Grossa i innych czÅ‚onków kierownictwa Agencji.
Konferencja odbędzie się 16 marca br., (poniedziałek) o godz. 12.00, w siedzibie centrali ARiMR w Warszawie przy ...
Opublikowany: 16.03.2015
Kategorie:
Wydarzenia,
Wiadomości,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
W dniach od 2 do 20 marca 2015 r. na terenie całej Polski ankieterzy statystyczni przeprowadzać będą badanie statystyczne z zakresu rolnictwa: Badanie pogłowia świń i produkcji żywca wieprzowego (formularz R-ZW-S) podaje GUS.
...
W dniach 10 lutego – 9 marca 2015r. terenowe organy Inspekcji Weterynaryjnej na terenie caÅ‚ej Polski przeprowadziÅ‚y 308 kontroli w rzeźniach, 468 w zatwierdzonych zakÅ‚adach przetwórstwa spożywczego, 31 w chÅ‚odniach skÅ‚adowych, 244 w punktach skupu zwierzÄ…t, 105 u p...
Opublikowany: 13.03.2015
Kategorie:
Wiadomości,
GorÄ…ce tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
Produkcja żywca drobiowego
Jak informuje w swoim raporcie tygodniowym Agencja Rynku Rolnego, krajowa produkcja żywca drobiowego rośnie nieprzerwanie od 1994 r. i w 2014 r. wyniosła ponad 1,8 mln ton wbc. (dane Eurostatu). Polska stała się najwi...
Opublikowany: 13.03.2015
Kategorie:
Wiadomości,
GorÄ…ce tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
Minister rolnictwa Marek Sawicki spotkaÅ‚ siÄ™ dziÅ› ze swoim hinduskim odpowiednikiem ministrem Radha Mohan Singhem. Rozmowy byÅ‚y częściÄ… oficjalnej wizyty, która ma na celu zwiÄ™kszenie możliwoÅ›ci eksportowych polskich produktów, informuje Ministerstwo Rolnictwa i R...
Opublikowany: 12.03.2015
Kategorie:
Wiadomości,
GorÄ…ce tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
GÅ‚ówny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystÄ…pienia trzydziestego dziewiÄ…tego przypadku afrykaÅ„skiego pomoru Å›wiÅ„ (ASF) u dzików na terytorium Polski.
Jak donosi GÅ‚ówny Inspektorat Weterynarii, trzydziesty dziewiÄ…ty przypadek stanowi pięć pad...
Jak donosi GÅ‚ówny Inspektorat Weterynarii, w dniu 6 marca 2015 r., na marginesie spotkania przedstawicieli sÅ‚użb weterynaryjnych WÄ™gier, SÅ‚owacji, Ukrainy i Polski w sprawie zwalczania wÅ›cieklizny w strefie buforowej na Ukrainie, odbyÅ‚y siÄ™ we Lwowie polsko-ukraiÅ„skie ro...
Opublikowany: 11.03.2015
Kategorie:
Wiadomości,
GorÄ…ce tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
producent świń,
Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:
"Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzÄ™cego w ramach dziaÅ‚alnoÅ›ci marginalnej, lokalnej i ograniczonej"
&nb...
Opublikowany: 10.03.2015
Kategorie:
Wiadomości,
GorÄ…ce tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
Drogi Użytkowniku!
Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).
Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.
Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl
Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.