Wiadomości/Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/ - Strona 205 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/

Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie kolejnych prz...

Główny Lekarz Weterynarii informuje, że pięćdziesiąte siódme ognisko wysoce zjadliwej grypy ptaków podtypu H5N8 wyznaczono w gospodarstwie utrzymującym 15 883 sztuk drobiu (gęsi), położonym w gminie Sośnie (powiat ostrowski, województwo&nbs...
Opublikowany: 27.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: drób, gęś,

Najbardziej dynamiczne wydarzenie dla branży spożywczej – Worl...

Polski przemysł mięsny jest coraz szerzej doceniany w Europie i na świecie. Dlatego też, organizatorzy targów WorldFood Warsaw, które odbędą się już 11-13 kwietnia 2017 r., zdecydowali się na utworzenie dedykowanego sektora dla produktów mięsnych. N...

Amerykański eksport wieprzowiny w 2016 r.

W 2016 r. amerykański eksport wieprzowiny wzrósł o 8% w skali roku do rekordowych 2,31 mln ton i był o 2% wyższy niż w 2012 r., gdy padł poprzedni rekord. Wartość wysyłek zwiększyła się o 7% wobec 2015 r. do 5,94 mld USD. Eksport stanowił 26% całkowitej produkcji w kraj...
Opublikowany: 24.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina, mięso,

Nadal niskie ceny kurcząt w styczniu br. w UE

Według danych Komisji Europejskiej, średnia cena sprzedaży kurcząt brojlerów (tuszki 65%) na rynku UE w styczniu br. wyniosła 174,9 EUR/100 kg i była zaledwie o 0,3% wyższa niż w grudniu 2016 r. i jeszcze o 2,6% niższa niż przed rokiem. Od września ubiegłego roku notowa...
Opublikowany: 24.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: drób,

Ubój trzody chlewnej w UE w 2016 r.

Od stycznia do października 2016 r. uboje trzody chlewnej w UE wyniosły 212,4 mln szt. i były o 0,4% wyższe niż w tym samym okresie 2015 r. Tonaż ubojów zwiększył się w tym czasie o 0,8% do 19,2 mln ton. Najwyższa dynamika wzrostu miała miejsce w II kwartale ubiegłego r...
Opublikowany: 24.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Decyzje Komisji UE w sprawie ptasiej grypy

Obecna sytuacja epidemiologiczna w związku z ptasią grypą w UE jest bardzo dynamiczna i podlega ciągłym zmianom. Wirusa wysoce zjadliwej grypy ptaków podtypu H5N8 w dalszym ciągu identyfikuje się u dzikich ptaków i drobiu lub innych ptaków żyjących w niewol...
Opublikowany: 24.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: drób,

Cena zakupu żywca wieprzowego w dniach 6–12.02.2017 r.

W drugim tygodniu lutego 2017 r. na krajowym rynku ceny zakupu trzody chlewnej uległy obniżeniu. W dniach 6–12.02.2017 r. zakłady mięsne objęte monitoringiem Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW kupowały żywiec wieprzowy przeciętnie po 4,85 zł/kg, o ...
Opublikowany: 23.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Wzrost ceny zakupu żywca drobiowego w drugim tygodniu lutego

W bieżącym roku tendencję wzrostową wykazują ceny zakupu żywca drobiowego, jednak są one niższe niż przed rokiem. W dniach 6–12.02.2017 r. zakłady drobiarskie kupowały kurczęta brojlery przeciętnie po 3,14 zł/kg, o 2 gr/kg drożej niż tydzień wcześniej. Cena kurcząt była t...
Opublikowany: 23.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: drób, indyk,

Obniżają się ceny bydła

Od początku roku powoli obniżają się ceny bydła. W drugim tygodniu lutego br. za żywiec wołowy zakłady mięsne (według ZSRIR MRiRW) płaciły średnio 6,32 zł/kg wobec 6,34 zł/kg w poprzednim tygodniu. Cena tego żywca była o 1% niższa niż miesiąc wcześniej, ale o 4% wyższa niż w p...
Opublikowany: 23.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wołowina,

Potaniała trzoda chlewna w UE

W drugim tygodniu lutego br. średnia unijna cena zakupu świń rzeźnych klasy E (według Komisji Europejskiej) wyniosła 151,88 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej, prawie 1% mniej niż tydzień wcześniej. Jednak, pomimo sezonowego spadku, ceny trzody chlewnej w większości państw ...
Opublikowany: 23.02.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.