Wiadomości/Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/ - Strona 243 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/

Produkcja żywca drobiowego w 2016 r.

W 2016 r. produkcja żywca drobiowego (wg szacunków IERiGŻ–PIB) może osiągnąć 3 315 tys. ton wobec 2 840 tys. ton w 2015 r. Produkcja kurcząt brojlerów może wzrosnąć o 17%, do 2 660 tys. ton, a indyków o 13%, do 510 tys. ton. Produkcja drobiu pozostałe...
Opublikowany: 03.11.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: mięso, drób,

Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii dotyczący świadectw zdr...

Główny Lekarz Weterynarii informuje, że w związku z opublikowaniem w dniu 27 października 2016 r. rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 25 października 2016 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie środków podejmowanych w związku z wystąpien...
Opublikowany: 03.11.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Komunikaty, Etykiety: wieprzowina,

Mięso drobiowe z Polski będzie eksportowane na Tajwan

Służby weterynaryjne Tajwanu BAPHIQ – Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine (Biuro ds. Kontroli Zdrowia Zwierząt i Roślin oraz Kwarantanny) oficjalnie poinformowały o otwarciu rynku Tajwanu na eksport mięsa drobiowego z Polski. Decyzj...
Opublikowany: 03.11.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: mięso, drób,

Forum Rolnicze w Bydgoszczy

Podsekretarz stanu Ryszard Zarudzki uczestniczył w miniony piątek w III Forum Rolniczym, zorganizowanym w Bydgoszczy przez redakcję „Gazety Pomorskiej”, we współpracy z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie. Wiceminister wziął udział...
Opublikowany: 03.11.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Jak skutecznie promować swoje produkty - Strefa Inspiracji Age...

Siła marki narodowej w promocji zagranicznej, storytelling jako sposób tworzenia relacji między marką a konsumentem oraz rola nowoczesnego wzornictwa w budowaniu rozpoznawalności marki to tematy drugiej Strefy Inspiracji Agencji Rynku Rolnego. Wykłady i panel dyskusyjny ...
Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Wydarzenia, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wędliny,

Komunikat nr 85 w sprawie działań podjętych przez Inspekcję We...

W dniach 27 września – 24 października 2016 r. terenowe organy Inspekcji Weterynaryjnej na terenie całej Polski przeprowadziły 282 kontrole w rzeźniach, 557 w zatwierdzonych zakładach przetwórstwa spożywczego, 35 w chłodniach składowych, 220 w punktach skupu zwierz...
Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Komunikaty, Etykiety: mięso, wędliny,

O ASF z komisarzem UE

W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyło się w piątek 28 października spotkanie ministrów rolnictwa oraz głównych lekarzy weterynarii Estonii, Federacji Rosyjskiej, Finlandii, Litwy, Łotwy, Mołdawii, Polski, Rumunii, Słowacji, Ukrainy i Węgier z komisarzem U...
Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Rozmowy polsko-estońskie

W piątek 28 października odbyły się rozmowy ministra rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztofa Jurgiela i ministra ds. wiejskich Republiki Estonii Urmasem Kruuse. Głównym  tematem spotkania była przyszła estońska prezydencja w Radzie UE w II połowie 2017 roku, jej pr...
Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Wydarzenia, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Ceny skupu drobiu wciąż spadają

Kontynuowany jest spadek cen skupu kurcząt. W drugim tygodniu października br. w zakładach drobiarskich za kurczęta brojlery uzyskiwano przeciętnie 3,20 zł/kg, o 1 gr/kg mniej niż tydzień wcześniej i o 7% mniej niż przed miesiącem. Indyki kupowano po 4,85 zł/kg wobec 4,87 zł/...
Opublikowany: 31.10.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Wydarzenia, Etykiety: mięso, drób,

UE wprowadza elektroniczny system certyfikacji produktów ekolo...

Od przyszłego roku wszystkie produkty ekologiczne przywożone do Unii Europejskiej z krajów trzecich podlegać będą nowemu systemowi elektronicznej certyfikacji. Nowy elektroniczny system certyfikacji pozwoli lepiej prześledzić trasę importowanej do Unii ekologicznej żyw...
Opublikowany: 31.10.2016 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: mięso, wędliny,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.