„W Grande Grill najważniejsze jest mięso - jego gatunek oraz sposób przyrządzania.
W karcie znajdują się propozycje sytych burgerów, aromatycznych steków, szaszłyków, pieczonych żeberek oraz grillowanego mięsa.”– rozmawiamy z managerem restauracji Andrzejem Waląg.
Remigiusz Zagraba: Restauracja GRANDE GRILL to jedna z pierwszych restauracji serwujących steki w Polsce. Gdzie dokładnie mieści się Państwa lokal?
Andrzej Waląg: Restauracja znajduje się przy Rynku Głównym 16 (przedłużenie ulicy Grockiej) i jest to najpopularniejsza restauracja tego typu w Krakowie. Nasza historia sięga 1999 roku.
R.Z.: Jeżeli zgłosi się do Państwa firma i poprosi o organizację spotkania biznesowego, czym ich zaskoczycie ?
A.W.: W zależności od oczekiwań i budżetu klientów, posiadamy bardzo szeroką gamę propozycji. Możemy zaproponować dania zarówno z karty, jak i z poza niej. W przykładowym menu można znaleźć takie pozycje jak: roladki schabowe faszerowane morelami, roladki drobiowe faszerowane szpinakiem
i suszonymi pomidorami, filet drobiowy marynowany, żurek na wędzonce z białą kiełbasą, kotlet schabowy, polędwiczki wieprzowe, grillowaną karkówkę.
Dodatkowo organizujemy specjalne pokazy sztuki grillowania steków połączone z degustacją, a także degustacje win połączone z profesjonalną prezentacją poprowadzoną przez sommeliera.
R.Z.: Jakie rodzajów mięs przygotowywane są Państwa potrawy?
W Grande Grill najważniejsze jest mięso - jego gatunek oraz sposób przyrządzania. Specjalizujemy się w potrawach, których głównymi składnikami są wołowina, wieprzowina oraz drób. W karcie znajdują się propozycje sytych burgerów, aromatycznych steków, szaszłyków, pieczonych żeberek oraz grillowanego mięsa.