Artykuły w kategorii: Gorące tematy
Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:
"Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"
&nb...
Opublikowany: 27.02.2015
Kategorie:
Wiadomości,
Gorące tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
Kontyngent na dostawy wysokiej jakości mięsa wołowego bez hormonów do Unii w sezonie 2013/2014, wynoszący 48,2 tys. ton, zrealizowano w 85,8%. W całym sezonie 2012/2013 wypełniono go w 70,3% (był on wówczas mniejszy), informuje FAMMU/FAPA.
W I kwartale sezonu 20...
Według prognoz ekspertów z brytyjskiego sektora mięsa wołowego i owczego (EBLEX), w 2015 r. podaż wołowiny na rynku „wyspiarskim” będzie niższa niż w minionym roku za sprawą redukcji produkcji, spadku importu oraz większego wywozu, informuje FAMMU/FAPA.
W 2...
Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:
"Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"
Część ...
Opublikowany: 20.02.2015
Kategorie:
Wiadomości,
Gorące tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
Minister Marek Sawicki uczestniczył dziś w spotkaniu przedstawicieli różnych służb i instytucji prowadzących działania mające na celu przeciwdziałanie ewentualnemu rozprzestrzenianiu afrykańskiego pomoru świń (ASF).
Spotkanie zostało zorganizowane z inicjatywy gł&oa...
Na początku lutego 2015 r. odnotowano wzrost krajowych cen zakupu trzody chlewnej i bydła oraz cen zbytu tusz wieprzowych i wołowych. Spadły natomiast ceny skupu kurcząt i indyków oraz ceny zbytu tuszek ...
Opublikowany: 19.02.2015
Kategorie:
Wiadomości,
Gorące tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
Według Komisji Europejskiej w okresie od stycznia do października 2014 r. kraje Wspólnoty (UE-28) wyprodukowały zaledwie o 0,3% więcej bydła (w tonach) niż przed rokiem (ubój w sztukach zmniejszył się o 0,6%), informuje FAMMU/FAPA. Tymczasem produkcja bydła w &bdq...
Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:
"Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"
&nb...
Opublikowany: 18.02.2015
Kategorie:
Wiadomości,
Gorące tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
Szanowni Państwo,
z uwagi na załamanie się współpracy z rynkiem rosyjskim, zapraszamy firmy z całej Polski do udziału w misji gospodarczej do Uzbekistanu i do Kazachstanu, która odbędzie się w dniach: 12 – 18 kwietnia 2015.
W trakcie nas...
Opublikowany: 18.02.2015
Kategorie:
Wiadomości,
Gorące tematy,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Komunikaty,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
baranina,
drób,
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
mięso drobiowe,
producent świń,
mięso baranie,
Jak podaje FAMMU/FAPA, w pierwszej połowie sezonu 2014/2015 (do 31 grudnia 2014 r.) w ramach tzw. kwoty hiltońskiej na dostawy wysokiej jakości wołowiny do Unii, dostarczono do Wspólnoty łącznie 25 823 tony wołowiny, co stanowiło 38,4% całego kontyngentu. W całym sezonie...