Artykuły w kategorii: dziczyzna

Kiełbasa z dzika – tradycyjna, wędzona

Przysmaki Z Dębowej Kniei Grono konsumentów zwracających uwagę na to co jedzą wciąż rośnie. Wielu z nas chce spożywać zdrową żywność, wolną od wszelkich konserwantów. Nie ma nic lepszego od dzikiej zwierzyny, pozyskiwanej z naturalnego środowiska w stanie wol...

Opublikowany: 05.09.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, dziczyzna, Etykiety: dziczyzna, kiełbasa,

Mięso przepiórcze dla gastronomii - małopolskie

    Mięso przepiórcze znane jest na świecie od czasów starożytnych Egipcjan, kiedy to uznawano i wierzono w jego magiczną moc uzdrawiania, a także serwowano na stołach bogaczy egipskich. Do Polski przywędrowało dopiero w latach 60 XX wieku.&nbs...