FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport

Niezawodny pomiar temperatury i pH

   W przemyśle spożywczym o jakości i trwałości produktu finalnego decyduje szereg czynników pojawiających się w trakcie całego cyklu prowadzącego od jego produkcji, przetwarzania, transportu, przechowywania, aż po zakup przez konsumenta. Podstawowym sposob...

Worki foliowe do wykładania skrzynek do mięsa - Garel Plast

Firma Garel-Plast zajmuje się produkcją folii PELD, PEHD, a także konfekcją opakowań wykonanych z tych folii. Szeroki zakres naszych możliwości pozwala na wykonanie opakowań z w/w folii o rozmiarach, grubościach, a także wzorach nadruku dostosowanych do indywi...

Plastikowe pojemniki na mięso - czyli jaka skrzynka najlepsza?...

Plastikowe pojemniki na mięso to element niezbędny w każdej masarni, zakładzie mięsnym, czy sklepie. Pojemniki wykorzystywane są do przechowywania produktów mięsnych, drobiarskich oraz ryb. Mają też inne przeznaczenie - służą do transportowania mięsa, jak równi...

Przyprawa do drobiu na rożno

Mamy za sobą pierwszy dzień wiosny, bum grillowy niebawem się rozpocznie. Na ruszt trafią rozmaite rodzaje mięs, w tym także drób. Co zrobić, żeby smak potraw z grilla lub rożna był wyśmienity i niebanalny? Obecnie konsumentom brakuje czasu na przygotowanie posiłk&...

Skrzynki na wędliny dla branży mięsnej

  W każdej ubojni, masarni czy sklepie mięsnym wykorzystuje się plastikowe pojemniki do przechowywania i transportowania mięsa i wędlin. Wybór takich pojemników powinien być dokonany na podstawie ich przeznaczenia. Do przechowywania mięsa w c...
Opublikowany: 20.03.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: łódzkie,

Remont posadzki w zakładzie mięsnym

UCRETE doskonały szybki system do REMONTU POSADZEK w Zakładach Mięsnych Posadzki w Zakładach Mięsnych muszą charakteryzować się trwałością i dużą odpornością na czynniki zewnętrzne. Właściciel masarni, ubojni, zakładu przetwórstwa, czy hurtowni dobierając posadzki d...
Opublikowany: 10.02.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Zaopatrzenie przetwórstwa mięsnego - Stanpol Bis, kujawsko-pom...

Zanim szynka, czy też kiełbasa trafi na stół konsumenta, musi przekonać go, że to właśnie ona będzie najlepszym wyborem dla jego zmysłu smaku. Nim jednak klient będzie miał przyjemność spróbowania  „swojej decyzji”, musi zdecydować. Jak więc, w...

Komora wędzarnicza elektryczna, jako jedno z rozwiązań w nowoc...

  Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe Skrzyp od lat nosi miano niekwestionowanego lidera w produkcji maszyn i urządzeń dla masarni i zakładów mięsnych, takich jak np. stoły rozbiorowe, dopalacze dymu, czy chociażby mieszalniki solanki. Nie każdy j...
Opublikowany: 27.01.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: komora wędzarnicza,

Dodatki enzymatyczne w przemyśle mięsnym

Enzymy są to białka, które posiadają grupę aktywną, odpowiedzialne za jej funkcję czynną tj. rozkładanie (rozszczepienie konkretnych wiązań), koagulację (tworzenie skrzepu w serowarstwie), łączenie (tworzenie wiązań pomiędzy białkami dzięki transglutaminazie). Enzymy ...

Solanka miodowa do mięsa

Solanki to dodatki funkcjonalne, które są podstawą smaku wyrobów wędliniarskich. Dzięki ich zastosowaniu wędliny są soczyste i smakowite. Prezentowana mieszanka solankowa CenterMix CM 30/F 05 M Extra, typ „Miodowa Extra”, to solanka miodowa, ...
Opublikowany: 05.12.2016 Kategorie: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: wieprzowina, wędliny, drób,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ostatnia