Najlepszy sposób na spędzanie czasu, to sport i oczywiście grillowanie. Wysiłek wzmaga nasz apetyt stąd najchętniej sięgamy po wędliny z dużą porcją białka lekko zrumienione na ruszcie. Z okazji otwarcia sezonu grillowego specjalnie dla wielbicieli posiłków pod chmurką ceniony producent wędlin z Buczkowic przygotował ofertę produktów z kilkoma rodzajami kiełbasek. Grillówki to cienkie kiełbaski o wielu smakach, które dostępne są tylko w sezonie wiosenno-letni. Delikatne mięso i wyraziste przyprawy – takie produkty umiejętnie przygotowane na grillu smakują najlepiej.
Tegoroczny sezon grillowy rozpoczął się z lekkim opóźnieniem. Jednak słoneczna pogoda powróciła na dobre i nareszcie możemy cieszyć się posiłkami przygotowywanymi na tarasach, w ogrodach a nawet w przyjaznych grillowaniu strefach parkowych. Wyprowadzanie kuchni w plener to przywilej z którego często korzystamy. Do przygotowania letniej uczty potrzebujemy tylko kiełbasek przeznaczonych specjalnie na grilla oraz sezonowych warzyw. Kilka minut i uczta „pod chmurką” gotowa. Firma Hańderek z okazji sezonu grillowego przygotowała kiełbaski smakowe, które serwować można w porze obiadu i kolacji w letnich „okolicznościach przyrody”.
Bohaterki sezonu – GRILLÓWKI
Gdy rozpalamy grilla w plenerze stawiamy na szybkość podania posiłku, oczywiście by jak najdłużej cieszyć się wypoczynkiem. W takiej sytuacji zapominamy o marynowanych przez wiele godzin mięsach i stawiamy na hermetycznie zamknięte kiełbaski GRILLÓWKI marki Hańderek.
Sezonowa oferta GRILLÓWEK to zestaw aż 5 rodzajów smakowych kiełbasek. Wykonane z parzonego mięsa, pozbawione osłonek KIEŁBASKI GRILLOWE otrzymały smaki „wakacyjnych podróży” po Europie i nie tylko. Wśród nich znajdują się KIEŁBASKI GÓRALSKIE o smaku sera, KIEŁBASKI PIEKŁO W GĘBIE z płatkami papryczki chili, KIEŁBASKI WŁOSKIE z suszonymi pomidorami. Wszystkie znajdują się w letniej ofercie produktów przeznaczonej do grillowania firmy Hańderek. Do oferty dołączyły również wyraziście doprawione KABANOSY GRILLOWE, delikatne GRILLÓWKI BIAŁE oraz PALUCHY GRILLOWE i KIEŁBASA SEROWA GOUDA. Pieczołowicie przygotowane produkty wędliniarskie o wysokiej jakości, w wygodnych i gwarantujących świeżość opakowaniu to pomysł na smaczny i szybki posiłek.
W przygotowaniu posiłku w otwartej przestrzeni na ogniu jest coś wyjątkowego. Dietetycy uważają, że przy zachowaniu odpowiednich proporcji i zasad grillowania taki posiłek może być również zdrowszy. Wysoka temperatura wytapia z kiełbasek zbędny tłuszcz, rumieni je, a dym nadaje dodatkowego aromatu.
Znakomite do przygotowania wieczornego lub popołudniowego posiłku będą także kiełbasy znane i lubiane takie jak KIEŁBASA ŚLĄSKA i KIEŁBASA PODWAWELSKA, KIEŁBASA BIAŁA PARZONA lub KASZANKA- od lat znajdujące się w ofercie ZPM Hańderek. Przygotowując grillową biesiadę nie zapomnijcie o sezonowych warzywach, które są obowiązkowym dodatkiem do serwowanych kiełbasek. Grillujemy nie tylko paprykę, ale i cukinię, bakłażany, rzodkiewkę, szparagi a nawet fenkuły. Grillować można również egzotyczne owoce – ananasy i banany. Przy ucztowaniu trzeba pamiętać o dzbanku wody z pokrojonymi truskawki i kilkoma plasterkami cytryny ewentualnie listkami mięty. Na talerzach ucztujących nie może zabraknąć kiełbasek, które zawsze będą smakować. Pamiętajmy! W dużym gronie liczy się różnorodność, aby każdy mógł znaleźć coś pysznego dla siebie.
Hańderek Sp. Jawna - Zakład Przetwórstwa Mięsnego
Czytaj także:
Kiełbasa podwawelska, parówki z szynki czyli energetyczne posi...
Posiłek pod chmurką – wielkie grillowanie!
Wielkanoc z wędlinami Hańderek
Schab tradycyjny śląski nagrodzony - Hańderek
Tradycyjne szynki od producenta ze śląskiego
Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek
Charles Daigneault z MasterChefa promuje markę HAŃDEREK
ZPM Hańderek o marketingu w branży mięsnej
Rozsmakuj się w wieprzowych wędlinach light
Kiełbasa biała parzona oraz Szynka z dymnej chaty - Hańderek
CHLUBA DOMU – markowe wędliny na polskie stoły
Wędliny z Dymnej Chaty- nowości Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek