Artykuły w kategorii: wędliny
W dzisiejszych czasach trudno o prawdziwą, polską i naturalną kiełbasę. Często posiadają one bardzo małą zawartość mięsa i dużo sztucznych składników. Jeśli wieprzowina znajduje się dalej niż na drugim miejscu w składzie wędliny to nie warto jej wybierać.
Kiełbasa ...
Trudno jeszcze dzisiaj znaleźć szynkę, którą uwielbialiby nie tylko seniorzy, ale także dzieci, sportowcy, a nawet alergicy, a wszytko to na bazie wieprzowiny, która smakuje wybornie!
Wszem wobec usłyszeć bowiem można, że tylko dobrą szynkę poznamy po zawar...
Jedz drób, będziesz piękny.
Wszelkie trendy obowiązujące we współczesnym świecie znajdują odzwierciedlenie w branży spożywczej. W ostatnich latach, wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, podniesieniem się poziomu świadomości odnoście kupowanych produkt&oa...
Polacy uwielbiają grillować. Ciepłe wiosenne i letnie dni to idealna pora na przygotowanie posiłku na świeżym powietrzu. Jest to również okres, w którym sprzedaż produktów mięsnych może znacznie wzrosnąć. Wystarczy odpowiednio dobrać ofertę, aby zachęciła k...
Sklepy mięsne powinny starać się, aby uatrakcyjnić ofertę dla swoich klientów. Lada chłodnicza zaopatrzona tylko w produkty wieprzowe i drobiowe dla wielu konsumentów może wydać się monotonna, dlatego warto pomyśleć o wprowadzeniu dziczyzny, gdyż koneserzy-mięsoże...
Galantyna to produkt wędliniarski wytwarzany z kawałków gotowanego mięsa wieprzowego. Przygotowanie jest czasochłonne, wymaga peklowania w solance kawałków mięs wieprzowych, a nastepnie mięso jest gotowane w sosie własnym i napychane do batonó...
Polacy uwielbiają grillować. Ciepłe wiosenne i letnie dni to idealna pora na przygotowanie posiłku na świeżym powietrzu. Jest to również okres, w którym sprzedaż produktów mięsnych może znacznie wzrosnąć. Wystarczy odpowiednio dobrać ofertę, aby zachęcił...
Podobnie jak wiele wyrobów z mięsa, pasztety są wyśmienitym przysmakiem nadającym się do kanapek. Rozmaite rodzaje pasztetów produkuje się z różnych gatunków mięsa – od wieprzowiny
i wołowiny po drób i dziczyznę. Wzbogacone aromatycz...
Zdj. Kiełbasa biała z królika - Borowczyk s.c.
Wędliny z królika są wciąż mało popularne, ponieważ konsumenci przyzwyczaili się do wyrobów
z wieprzowiny, czy drobiu. Nowość na rynku polskim – kiełbasa biała z królika jest jednak warta uwa...
Z tradycji stworzony, pełny smaku, kruchy i soczysty
Wśród wyrobów mięsnych proponowanych w sklepach pojawiła się nowość - schab dymem wędzony. Produkt bez glutaminianu sodu, fosforanów oraz alergenów. Wyselekcjonowane mięso, dosk...