FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: małopolskie

Potrawy małopolskie

  Małopolski tygiel potraw O kuchni małopolskiej, zwanej tez tradycyjnie kuchnią galicyjską, można opowiadać w nieskończoność. Kolorytu dodaje fakt, że region ten nigdy nie był w takim stopniu zwarty i odrębny, jak np. Wielkopolska czy Mazowsze. Dlatego też tradycyj...
Opublikowany: 22.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Wędliny tradycyjne małopolskie - Firma Markam

    Produkty tradycyjne to  produkty spożywcze chronione prawem polskim lub prawem Unii Europejskiej. Wytworzone z naturalnych surowców, posiadające tradycyjny skład lub sposób produkcji. Na liście Produktów Tradycyjnych znajduje się...
Opublikowany: 09.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Szynka tradycyjna, małopolskie - Zakład Produkcji Mięsno-Wędli...

Niewątpliwym sukcesem Zakładu Produkcji Mięsno-Wędliniarskiej Marek Florczak, jest fakt, iż udało się zbudować firmę rodzinną, w której równie ważna jest jakość produktów, tradycja i zadowolenie klientów. „Dzisiejszy konsument zorientowany w...

Wędliny bez fosforanów małopolskie - Janas

  „Codziennie dbamy o to, by produkty firmy JANAS były synonimem jakości. Przez lata wypracowaliśmy swoją markę, którą doceniono przyznając nam prestiżowe, krajowe i międzynarodowe nagrody i wyróżnienia”- opowiada o rodzinnym przedsiębiorstwi...
Opublikowany: 31.08.2017 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Festiwal Kunsztu Masarskiego

Festiwal Kunsztu Masarskiego  Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie   Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze! Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...

Kabanosy naturalne, bez konserwantów

Kabanosy to cienkie i długie kiełbaski, które na pewno zna każdy. Ich historia sięga XIX wieku, wówczas kabanosem nazywano tuczonego wieprzka, z którego pozyskiwało się wysokiej jakości mięso. W późniejszym okresie używano tej nazwy do gotowego wy...

Tradycyjne wędliny z Biertowic – Zakład Mięsny Rolmat, małopol...

Wędliny tradycyjne cieszą się obecnie dużym zainteresowaniem. Zwłaszcza te wytwarzane tradycyjnymi metodami produkcji, przyprawiane naturalnie przyciągają rzesze klientów, smakoszy wędlin. Powrót do tradycji, do smaków sprzed lat to smak wędlin tr...

Kiełbasa podhalańska pieczona z Nowego Targu - małopolskie

Kiełbasa swojska produkowana według własnej, unikalnej receptury cieszy się uznaniem na całym Podhalu. Wytwarzana z naturalnych surowców, mająca niezmienny skład i tradycyjny sposób produkcji, powinna znaleźć się w każdym ceniącym się sklepie. Jadana na zimno l...

Wędliny bez konserwantów firmy ADOZ

Firma ADOZ Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień Produkty bez konserwantów W zgodzie z naturą i tradycją Produkty bez konserwantów stanowią niewielki procent ogółu wyrobów na rynku mięsno-wędliniarskim. Nie oznacza to jednak, że klienci ich...

Wędliny bez konserwantów- naturalne, małopolskie z firmy Marka...

W dobie mechanizacji oraz szybkiego postępu techniki wielu producentów żywności zapomina o najważniejszych aspektach tej działalności, czyli sposobie wytwarzania i jakości wyrobów. Są jednak takie firmy jak Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo-Usługowe (PPHU) ...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 Ostatnia