Artykuły w kategorii: małopolskie

Tradycyjne wędliny z Biertowic – Zakład Mięsny Rolmat, małopol...

Wędliny tradycyjne cieszą się obecnie dużym zainteresowaniem. Zwłaszcza te wytwarzane tradycyjnymi metodami produkcji, przyprawiane naturalnie przyciągają rzesze klientów, smakoszy wędlin. Powrót do tradycji, do smaków sprzed lat to smak wędlin tr...

Kiełbasa podhalańska pieczona z Nowego Targu - małopolskie

Kiełbasa swojska produkowana według własnej, unikalnej receptury cieszy się uznaniem na całym Podhalu. Wytwarzana z naturalnych surowców, mająca niezmienny skład i tradycyjny sposób produkcji, powinna znaleźć się w każdym ceniącym się sklepie. Jadana na zimno l...

Opublikowany: 13.04.2016 Kategorie: Artykuły, Wędliny tradycyjne i regionalne, małopolskie, Etykiety: małopolskie,

Wędliny bez konserwantów firmy ADOZ

Firma ADOZ Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień Produkty bez konserwantów W zgodzie z naturą i tradycją Produkty bez konserwantów stanowią niewielki procent ogółu wyrobów na rynku mięsno-wędliniarskim. Nie oznacza to jednak, że klienci ich...

Wędliny bez konserwantów- naturalne, małopolskie z firmy Marka...

W dobie mechanizacji oraz szybkiego postępu techniki wielu producentów żywności zapomina o najważniejszych aspektach tej działalności, czyli sposobie wytwarzania i jakości wyrobów. Są jednak takie firmy jak Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo-Usługowe (PPHU) ...

Opublikowany: 10.08.2015 Kategorie: Artykuły, Wędliny tradycyjne i regionalne, małopolskie, Etykiety: wędliny, małopolskie,

Wędliny regionalne z małopolskiego

Wędliny regionalne w ostatnich latach podbijają rynek mięsny. Dzieje się tak dlatego, że każdy region specjalizuje się w produkcji charakterystycznych dla niego wędlin, których receptury pochodzą zwykle sprzed dziesiątek lat i w niezmienionej lub podobnej formie ut...

Kiełbasa swojska - małopolskie smakołyki na Wielkanoc

W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby. Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała odpowiedni smak, jakość kiełbasy ma ogrom...

Kiełbasa wiejska wędzona - swojski smak od producenta z Małopo...

Gdyby istniała ankieta dotycząca najsmaczniejszych dodatków do kanapek, niewątpliwie wędliny zajęłyby w niej dominującą pozycję. Nie ma drugiego tak popularnego produktu spożywczego. Włosi znani są z salami i szynki parmeńskiej, Hiszpani z chorizo i pata negra a Po...

Marek Florczak - swojskie wędliny górą- specjały z Małopolski...

Marketowe półki uginają się od masowych mielonek, kiełbas, szynek cieknących wodą. Zachęcają one niską ceną, promocją, wyróżniającym się opakowaniem. Jednak w tej niskiej cenie tkwi niezwykła tajemnica- i tu nasuwa się pytanie, z czego mielonka jest zrobiona...

„Cena wyrobu nie bierze się bowiem z kosmosu…”- mówi serwisowi...

   Jako jedna z nielicznych firm w Polsce kontrolujecie cały proces produkcji od zasiania ziarna po produkt wędliniarski w sklepie. Na czym polega i jak przebiega ten proces? Mam wrażenie, że nie tylko” nieliczna”. Organizacja przedsiębiorstwa ma ch...

Produkty mięsne na grilla – kiełbasa ze świniobicia, z serem l...

Wspólne grillowanie to jeden z najpopularniejszych sposobów na przyjemne spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Spożywanie pysznych posiłków na świeżym powietrzu na stałe zapisało się w polskiej tradycji kulinarnej. Jednak w grillowan...

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia