Artykuły/MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta/małopolskie - Strona 2 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: małopolskie

Kiełbasa podwawelska - producent, małopolskie

fot. Wytwórnia wędlin "Adoz" Kiełbasa podwawelska to jedna z najpopularniejszych kiełbas w Polsce. Jest dostępna niemal w każdej masarni i chętnie kupowana przez konsumentów. Czy jednak kiełbasa podwawelska, podwawelskiej jest równa? Kiełba...
Opublikowany: 10.12.2018 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, małopolskie, Etykiety:

Wędliny bez fosforanów małopolskie - Janas

  „Codziennie dbamy o to, by produkty firmy JANAS były synonimem jakości. Przez lata wypracowaliśmy swoją markę, którą doceniono przyznając nam prestiżowe, krajowe i międzynarodowe nagrody i wyróżnienia”- opowiada o rodzinnym przedsiębiorstwi...
Opublikowany: 06.12.2018 Kategorie: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, małopolskie, Etykiety:

Potrawy małopolskie

  Małopolski tygiel potraw O kuchni małopolskiej, zwanej tez tradycyjnie kuchnią galicyjską, można opowiadać w nieskończoność. Kolorytu dodaje fakt, że region ten nigdy nie był w takim stopniu zwarty i odrębny, jak np. Wielkopolska czy Mazowsze. Dlatego też tradycyj...
Opublikowany: 22.11.2017 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, małopolskie, Etykiety:

Festiwal Kunsztu Masarskiego

Festiwal Kunsztu Masarskiego  Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie   Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze! Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...

Kabanosy naturalne, bez konserwantów

Kabanosy to cienkie i długie kiełbaski, które na pewno zna każdy. Ich historia sięga XIX wieku, wówczas kabanosem nazywano tuczonego wieprzka, z którego pozyskiwało się wysokiej jakości mięso. W późniejszym okresie używano tej nazwy do gotowego wyrob...
Opublikowany: 04.04.2017 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, małopolskie, Etykiety: wieprzowina, wędliny, małopolskie,

Kiełbasa podhalańska pieczona z Nowego Targu - małopolskie

Kiełbasa swojska produkowana według własnej, unikalnej receptury cieszy się uznaniem na całym Podhalu. Wytwarzana z naturalnych surowców, mająca niezmienny skład i tradycyjny sposób produkcji, powinna znaleźć się w każdym ceniącym się sklepie. Jadana na zimno l...
Opublikowany: 13.04.2016 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, małopolskie, Etykiety: małopolskie,

Wędliny bez konserwantów firmy ADOZ

Firma ADOZ Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień Produkty bez konserwantów W zgodzie z naturą i tradycją Produkty bez konserwantów stanowią niewielki procent ogółu wyrobów na rynku mięsno-wędliniarskim. Nie oznacza to jednak, że klienci ich...

Wędliny bez konserwantów- naturalne, małopolskie z firmy Marka...

W dobie mechanizacji oraz szybkiego postępu techniki wielu producentów żywności zapomina o najważniejszych aspektach tej działalności, czyli sposobie wytwarzania i jakości wyrobów. Są jednak takie firmy jak Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo-Usługowe (PPHU) ...
Opublikowany: 10.08.2015 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, małopolskie, Etykiety: wędliny, małopolskie,

Wędliny regionalne z małopolskiego

Wędliny regionalne w ostatnich latach podbijają rynek mięsny. Dzieje się tak dlatego, że każdy region specjalizuje się w produkcji charakterystycznych dla niego wędlin, których receptury pochodzą zwykle sprzed dziesiątek lat i w niezmienionej lub podobnej formie ut...

Kiełbasa swojska - małopolskie smakołyki na Wielkanoc

Zdj. Kiełbasa swojska - Markam  W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby. Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała od...

Pierwsza 1 2 3 4 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.