Artykuły w kategorii: lubelskie
Dieta roślinna starożytnych nie zawsze wynikała z wyboru, religii czy etyki. Zdaniem naukowców z zespołu Prof. Wolfa Teegena z Uniwersytetu Monachijskiego, mięso i ryby w starożytnym Pergamonie były tak drogie, że stać na nie było tylko najbogatszych. Braki w diecie rzut...
Opublikowany: 03.01.2022
Kategorie:
Artykuły,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
Wędliny ze staropolskim rodowodem!
Wędliny staropolskie kojarzą się z najwyższym kunsztem masarskim. Powinny charakteryzować się nie tylko najwyższą jakością mięsa, ale przede wszystkim recepturą, pochodzeniem, sztuką wyrabiania i historią. Obecnie w Polsce jest ni...
Na polskim rynku jest już dostępna wieprzowa linia produktów na maśle!
Firma DOBROSŁAWÓW HENRYKA AMANOWICZA wprowadza nową linię produktów NA MAŚLE, która dedykowana jest konsumentom lubiącym mięso wieprzowe w nieco innej odsłonie, przywoł...
fot.pixabay.com
Regionalne potrawy mięsne lubelskie.
Lubelszczyzna od zawsze była regionem ubogim, w którym tradycyjne potrawy były proste, a przy tym smaczne i pożywne. Przebywając w Lublinie i jego okolicach, poza regionalnymi przysmakami jarskimi jak cebularze ...
Nie ma sukcesu bez boczku!
No właśnie! Wiedzą o tym wszyscy, a zwłaszcza prawdziwi smakosze. Boczek wieprzowy to produkt, bez którego niemożliwe jest stworzenie atrakcyjnej oferty w sklepie mięsnym czy też hurtow...
Festiwal Kunsztu Masarskiego
Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie
Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze!
Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...
Opublikowany: 08.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
wędliny,
Wyborny smak pełnego szlachetności produktu
Idealne połączenie mięsa wieprzowego z wołowiną. Przygotowane na bazie naturalnych przypraw. Tworzone według dawnej receptury dopracowanej do perfekcji przez lata doświadczeń. W trosce
o nasze zdrowie bez jakichkolwiek sztucznyc...
Tradycyjne z krwią wieprzową lub białe bez jej zawartości. Parzone oraz pieczone. Wszystkie
z dodatkiem przypraw naturalnych. Każda na bazie regionalnej janowskiej kaszy gryczanej. Co więcej; wyprodukowane bez folii kolagenowych czy sztucznych osłonek a w jelicie naturalnym...
Współczesny konsument dokonując wyborów żywieniowych kieruje się głównie wartościami odżywczymi produktów. W dobie konserwantów niełatwo jest znaleźć wyrób naturalny i jednocześnie smaczny, a wymagania klientów odnośni...
W polskiej kuchni niesłabnącą popularnością cieszy się kiełbasa. Danie to można bowiem przygotować na bardzo wiele sposobów zarówno zimą (kiedy to przyrządzamy ją w warunkach domowych) jak i latem, kiedy najczęściej wrzucamy na grill. Kiełbasa stanowi r...