FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Artykuły w kategorii: lubelskie

Festiwal Kunsztu Masarskiego

Festiwal Kunsztu Masarskiego  Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie   Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze! Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...

Kiełbasa wiejska tradycyjna od Zakładu Przetwórstwa Mięsnego R...

Wyborny smak pełnego szlachetności produktu Idealne połączenie mięsa wieprzowego z wołowiną. Przygotowane na bazie naturalnych przypraw. Tworzone według dawnej receptury dopracowanej do perfekcji przez lata doświadczeń. W trosce o nasze zdrowie bez jakichkolwiek sztucznyc...
Opublikowany: 12.11.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety: lubelskie,

Unikalny smak lokalnych kaszanek Matthias

Tradycyjne z krwią wieprzową lub białe bez jej zawartości. Parzone oraz pieczone. Wszystkie z dodatkiem przypraw naturalnych. Każda na bazie regionalnej janowskiej kaszy gryczanej. Co więcej; wyprodukowane bez folii kolagenowych czy sztucznych osłonek a w jelicie naturalnym...
Opublikowany: 13.10.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety: lubelskie,

Kiełbasa na ognisko, czyli co upiec na kiju

Grillowanie jest świetnym sposobem na spędzenie wolnego czasu. Przygotowywanie potraw na grilla pozwala poznawać nowe smaki i produkty. Najpopularniejszymi daniami z grilla są kiełbaski – niezwykle proste w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne, oraz kaszanka, kt&oa...

Kiełbasa na grilla- czyli lubelskie przysmaki na ruszt

Tradycja jedzenia grillowanych kiełbas w Polsce trwa od wielu lat. Niezależnie od tego w jakim regionie są produkowane, czy to w województwie mazowieckim, czy lubelskim nie ma to wpływu na ich popularność. Dla wielu osób grillowane kiełbaski stanowią gł&oacu...

Producent wędlin tradycyjnych z lubelskiego Ryjek - szynka wie...

Współczesny konsument dokonując wyborów żywieniowych kieruje się głównie wartościami odżywczymi produktów. W dobie konserwantów niełatwo jest znaleźć wyrób naturalny i jednocześnie smaczny, a wymagania klientów odnośni...

Magdalena Takmadżan - „Stanowczo stawiamy na produkty tradycyj...

Zakład Przetwórstwa Mięsna „Matthias” prowadzi działalność na Lubelszczyźnie. Czy w swojej ofercie posiadacie Państwo jakieś specjalne produkty charakterystyczne dla tego regionu? Tak, posiadamy wyroby z linii „Z lubelskiej Zagrody”, w skład ...

Mięso drobiowe dla dzieci- czyli drób karmiony paszą bez GMO...

Obecnie konsumenci zwracają coraz większą uwagę na kwestie związane ze zdrowym  żywieniem - wiąże się to ze wzrastającą świadomością, dotyczącą zdrowej diety oraz zagrożeń wynikających wszechobecnego w paszach GMO. Klienci poszukują więc dla siebie, a szczegól...

Kiełbasa wiejska i Salceson ozorkowy, czyli smaczne swojskie j...

Wyjątkowy smak i ogromna popularność produktów, wchodzących w skład wiejskiego stołu, jest efektem kontynuowania starych tradycji rodzinnych oraz stosowania sprawdzonych przez pokolenia receptur. Tradycyjne wyroby wiejskie, bez zbędnych dodatków chemicznych,...

Mięsne gusta Polaków

Polacy jedzą coraz mniej wędlin. W 2012 roku produkcja wędlin, poza drobiowymi, zanotowała spadek o ok. 2 proc. w stosunku do roku poprzedniego. Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa iGospodarki Żywnościowej spadek spożycia mięsa i wędlin w Polsce w latach 2012/2013...

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia