FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport

Waga do ważenia półtusz, mięsa - Janusz Kręcicki B2B

    Waga to jedno z najważniejszych urządzeń w przedsiębiorstwach handlowych i produkcyjnych branży mięsnej. Precyzyjne ustalenie masy danych towarów jest bardzo istotne i wymaga sprzętu najwyższej jakości, a także dużej precyzji.  Jedną z wag,...
Opublikowany: 09.08.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Czyszczenie urządzeń bez użycia wody - suchy lód

Obecnie do najszybciej rozwijajacych się usług w zakresie mycia i usuwania zanieczyszczeń w zakładach mięsnych jest czyszczenie suchym lodem.  Metoda ta jest stosowana przede wszystkim do usuwania zabrudzeń z urządzeń elektrycznych, maszyn , czyli wszędzie...
Opublikowany: 27.07.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Badania przechowalnicze mięsa i wędlin- Danuta Wojciechowska Q...

"Wiarygodność i rzetelność naszego laboratorium potwierdzają przede wszystkim stali klienci"- mówi Danuta Wojciechowska, prezes QSC, kierownik laboratorium QSC-LAB w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl 1. W czym specjalizuje się Państwa laboratorium?...

Lampy przemysłowe led, producent ILSS- rozmowa z Przemysławem ...

"Jesteśmy firmą, która wyspecjalizowała się w produkcji spożywczej, gdzie dedykowane są lampy o wysokiej odporności na mycie ciśnieniowe i trudne warunki pracy"- mówi Przemysław Grudziński, Prezes ILSS  w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl ...

Linia rozbioru głów wieprzowych- dochodowe rozwiązanie

Mięso z głów wieprzowych wykorzystywane jest w przetwórstwie mięsnym przede wszystkim do wyrobu salcesonów, galaret, pasztetów, nadzień mięsnych, kiełbas, kiszek i innych. Świeże mięso charakteryzuje się jasno różową barwą. Takie mięso mo...
Opublikowany: 05.07.2017 Kategorie: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Worki foliowe do wykładania skrzynek do mięsa - Garel Plast

Firma Garel-Plast zajmuje się produkcją folii PELD, PEHD, a także konfekcją opakowań wykonanych z tych folii. Szeroki zakres naszych możliwości pozwala na wykonanie opakowań z w/w folii o rozmiarach, grubościach, a także wzorach nadruku dostosowanych do indywi...

Plastikowe pojemniki na mięso - czyli jaka skrzynka najlepsza?...

Plastikowe pojemniki na mięso to element niezbędny w każdej masarni, zakładzie mięsnym, czy sklepie. Pojemniki wykorzystywane są do przechowywania produktów mięsnych, drobiarskich oraz ryb. Mają też inne przeznaczenie - służą do transportowania mięsa, jak równi...

Przyprawa do drobiu na rożno

Mamy za sobą pierwszy dzień wiosny, bum grillowy niebawem się rozpocznie. Na ruszt trafią rozmaite rodzaje mięs, w tym także drób. Co zrobić, żeby smak potraw z grilla lub rożna był wyśmienity i niebanalny? Obecnie konsumentom brakuje czasu na przygotowanie posiłk&...

Skrzynki na wędliny dla branży mięsnej

  W każdej ubojni, masarni czy sklepie mięsnym wykorzystuje się plastikowe pojemniki do przechowywania i transportowania mięsa i wędlin. Wybór takich pojemników powinien być dokonany na podstawie ich przeznaczenia. Do przechowywania mięsa w c...
Opublikowany: 20.03.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: łódzkie,

Zaopatrzenie przetwórstwa mięsnego - Stanpol Bis, kujawsko-pom...

Zanim szynka, czy też kiełbasa trafi na stół konsumenta, musi przekonać go, że to właśnie ona będzie najlepszym wyborem dla jego zmysłu smaku. Nim jednak klient będzie miał przyjemność spróbowania  „swojej decyzji”, musi zdecydować. Jak więc, w...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ostatnia