FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: przetwórstwo mięsa

Magdalena Takmadżan o sukcesji w rodzinnej firmie Matthias

"Stale podążamy za tym, aby produkować dla naszych klientów takie produkty, które zaspokoją ich potrzeby, ale również pobudzą chęci do poznawania nowych, naszym zdaniem, interesujących smaków." - mówi Magdalena Takmadżan w wywi...

Wędliny ekologiczne – jak zostać eko producentem?

Przepisy rolnictwa ekologicznego stosuje się do każdego producenta ekologicznego zaangażowanego w działania na każdym etapie produkcji, przygotowywania i dystrybucji produktów ekologicznych. W celu rozpoczęcia działalności w rolnictwie ekologicznym, należy złożyć do...
Opublikowany: 15.04.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Fakty i mity na temat mięsa z kurczaka

W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy wiele sprzecznych komunikatów, słysząc z jednej strony o właściwościach zdrowotnych drobiu, z drugiej zaś – o ukrytych w...

25-lecie Zakładu Mięsnego Konarczak

To już 25 lat! 19 września br. był wyjątkowym dniem dla Zakładu Mięsnego Konarczak. Dokładnie ćwierć wieku wcześniej rozpoczęła się historia firmy. Jest rok 1990. W Pogorzeli powstaje Rzeźnictwo-Wędliniarstwo Zofia i Józek Konarczak. Czas płynie na ciężkiej pracy zm...
Opublikowany: 30.10.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety: wieprzowina, przetwórstwo mięsa,

Firma POLIWCZAK - 25 lecie

25 lat już za nami! W tym roku firma Poliwczak świętuje swoje ćwierćwiecze! Firma została założona w czerwcu 1990 roku w Mysłowicach w woj. śląskim, początkowo jako niewielka, rodzinna działalność. Pierwotnie zakład zajmował się produkcją na potrzeby wła...
Opublikowany: 21.07.2015 Kategorie: Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Monika Berger - zmieniamy się dla Was, czyli Ślónskie Szpecyja...

Zakłady Mięsne Berger są obecnie na etapie rebrandingu firmy. Jednym z elementów jest metamorfoza logotypu firmy. Dlaczego zdecydowaliście się Państwo na zmianę wizerunku i co wniesie on nowego? Nowy logotyp, to nasz nowy początek. Rebranding firmy niesie...

Polskie Zakłady Mięsne

W Polsce jest kilka tysięcy firm mięsnych - są to piękne, nowoczesne zakady, które spełniają wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. Zachęcamy do oglądania wyróżnionych zakładów, które znajdują się  w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...
Opublikowany: 21.05.2015 Kategorie: Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Józef Konarczak Pogorzela - staramy się nadążać za współczesny...

W  ostatnim  czasie wprowadził Pan do oferty dania gotowe typu  kotlety dewolay, szwajcary, delicje drobiowe. Dla kogo dedykuje Pan te produkty i co je wyróżnia? To co je wyróżnia to przede wszystkim, że są przygotowane z najlepszego mięsa i wy...

Adam Konacki- Dyrektor handlowy firmy Markam - "Duży nacisk po...

- Ministerstwo Rolnictwa przyznało produktom firmy Markam znak Poznaj Dobrą Żywność. Co to oznacza dla konsumenta i jakie to konkretnie wyroby? - Znak Poznaj Dobrą Żywność jest bardzo szanowany wśród producentów  żywności. Szczególnie trudne są do...

„Cena wyrobu nie bierze się bowiem z kosmosu…”- mówi serwisowi...

   Jako jedna z nielicznych firm w Polsce kontrolujecie cały proces produkcji od zasiania ziarna po produkt wędliniarski w sklepie. Na czym polega i jak przebiega ten proces? Mam wrażenie, że nie tylko” nieliczna”. Organizacja przedsiębiorstwa ma ch...

Pierwsza 1 2 3 Ostatnia