FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Salami węgierskie- oryginalne surowe kiełbasy dojrzewające

Salami to wędlina, która cieszy się ogromną popularnością i uznaniem na całym świecie. Początkowo była wyłącznie włoskim przysmakiem, teraz aktualnie jest jednym z najczęściej kupowanych wyrobów mięsnych. Wędlina typowana przez ekspertów jako „suro...

Kiełbasa swojska z Kasinki - wędliny tradycyjne, czyli nie ty...

- „Kupuj kliencie„ chciało by się rzec widząc aktywność speców od reklamy. Ta spontaniczna przestroga szczególnie staje się zasadna w przypadku kupowania żywności na codzienny stół. Owszem ładnie zapakowane makarony, czy inne proste produkty ...

Firma Berger wprowadza nowości szynkowa pieczona, szynka trady...

Jakość, szlachetność wyrobów i tradycja, to wartości na które kładą nacisk właściciele Zakładów Mięsnych Berger z Rydułtowów. Dążenia właścicieli są widoczne w proponowanych produktach. Szynki, wędzonki, wyroby szynkowe, wędliny homogenizowane, ki...

Wędliny dojrzewające wielkopolskie z Zakładu Mięsnego Konarcza...

Zaletą wędlin dojrzewających jest długi okres przydatności do spożycia. Produkty surowe, wędzone, wytwarzane są metodą tradycyjną. Szynka staropolska produkowana jest według starych przekazywanych od pokoleń przepisów. Surowcem do produkcji jest szynka wieprzowa. Sz...

Najlepszy dostawca mięsa na Śląsku- ARAD

      Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD”, działające obecnie jako Spółka Jawna, powstała w 1993 roku.  W wyniku dynamicznego rozwoju, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność w zakresie rozbioru mięsa; wieprzowego, wołowego,...

Wędliny z Dymnej Chaty- nowości Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ...

Na rynku produktów wędliniarskich pojawiły się nowości produktowe z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek. ” Z Dymnej Chaty” to nazwa nowej linii wędlin, w skład której wchodzi: Polędwica dymiona Z Dymnej Chaty Szynka dymiona Z Dym...

Wędliny na świąteczny stół – PPHU „MARKAM”

  Wielkimi krokami zbliża się czas świąteczny, kiedy całą rodziną usiądziemy przy pięknie nakrytym białym obrusem stole, słuchając kolęd i zachwycając się widokiem przystrojonej choinki. Jest to czas zadumy, rodzinnych spotkań, prezentów i wspólnego śpiew...

Elementy z kurczaka na eksport

Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach. ...

Golonka w sosie własnym i golonka z grochem Mark's

We współczesnym, zabieganym świecie coraz ważniejsza jest prostota oraz wygoda. Cenną wartością stała się możliwość łatwego i szybkiego przygotowania smacznego posiłku zarówno na zimno jak i na ciepło. Takimi właśnie przesłankami – które mają na celu ...

Mysłowicka krucha - prawdziwa kiełbasa ze Śląska

Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrzą- dzać kiełb...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Ostatnia