Artykuły w kategorii: Najnowsze trendy branży mięsnej
Podczas produkcji wyrobów wędliniarskich duże znaczenie ma wybór odpowiedniej osłonki, która nada mu estetyczny wygląd. Osłonka poliamidowa termokurczliwa HEKAMULTI to wielowarstwowa osłonka używana jako najbardziej popularne opakowanie. Znajduje zastoso...
Inteligentne chłodzenie w zakładach przetwórstwa, hurtowniach, sklepach.
Seria agregatów chłodniczych w obudowie - Optyma Plus INWERTER produkcji Danfoss - to nowoczesne, inteligentne urządzenia do zasilania instalacji chłodniczych średniotemperaturo...
Elektronika SA - Technika Chłodnicza poleca
Pompy ciepła na ekologiczny czynnik roboczy CO2
zapewniają wysoką punktacje w systemie certyfikacji budynków BREEA...
Jednym z niewielu przedsiębiorstw w Polsce, które przynależy do stowarzyszenia TAPA jest firma transportowa Bury Sp. z o.o. (woj. lubelskie), która zwraca szczególną uwagę na jakość usług w transporcie. Członkostwo w TAPA świadczy o utrz...
Elektronika S.A. Technika Chłodnicza poleca
Współczesne agregaty chłodnicze
Najnowsze technologie oraz wieloletnie doświadczenia projektantów, umożliwiają
w dzisiejszych czasach budowę coraz bardziej optymalnych, energooszczędnych, praktycznych w ...
W zakładach przemysłu mięsnego jednym z kluczowych problemów jest utrzymanie wysokiego poziomu higieny i zminimalizowanie ryzyka wystąpienia skażenia żywności. W osiągnięciu tego celu pomagają systemy zarządzania zgodne ze standardami HACCP, pozwalające identyfikować,...
Podczas produkcji wyrobów mięsnych niektóre rozwiązania są podyktowane potrzebami rynku. Konsument jest coraz bardziej wymagający a jednocześnie ceni wygodę, czas i rzetelną informację. Obecnie obserwujemy tendencję wzrostową sprzedaży przetworów mięs...
Radykalne obniżenie benzo(a)pirenu w wyrobach mięsnych wprowadzone przez UE nie musi być uciążliwym problememmczy myśleniem o zakończeniu działalności. Wyjściem
i znakomitym pomysłem są atomizery Automatech. To urządzenia automatyczne, których układem steruje własny ...
Wystrój wnętrza w sklepie spożywczym czy mięsnym ma niebagatelne znaczenie – to dzięki niemu pomieszczenie staje się bardziej przytulne, a klienci chętniej w nim przebywają. Coraz bardziej powszechne stają się punkty o ciekawym designie nawiązującym do brand-u f...
WAŻNA INFORMACJA DLA PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów i jednostek kontrolujących, akredytowane laboratorium QSC – LAB (AB 1264) z siedzibą w Szczecinie pragnie poinformować, że początkiem 2016 roku rozszerza ofertę us...