Artykuły w kategorii: Najnowsze trendy branży mięsnej
W ostatnim czasie obserwujemy dynamiczny rozwój sektora dań gotowych w Polsce. Dania gotowe zapakowane na tackach, które wystarczy podgrzać w kuchence mikrofalowej ubogacają ofertę zakładów przetwórstwa mięsnego oraz zakładów garmażeryjnych. W...
Japońska firma Mitsubishi Heavy Industries Ltd. szczyci się tym, że tworzy urządzenia wysokiej klasy, mając na względzie zdrowie użytkowników, środowisko naturalne oraz najnowsze technologie. Klimatyzatory tej firmy zaliczają się do ścisłej czołówki światowe...
telefon: 515 286 502, 33 4976620 www: unifloor.pl
e-mail: unifloorbartek@onet.eu
Posadzki przemysłowe mają zastosowanie we wszystkich typach pomieszczeń przemysł...
Coraz częściej zadawane pytanie Klienta– czy można to mięso pociąć na plastry ?
Jak to zrobić - tasakiem masarskim, nożem ?
Urządzeniem, które umożliwi spełnienie takich życzeń jest piła do cięcia mięsa z kością, schłodzonego czy mroż...
Czasy, w których wystarczyło przystosować sklep jedynie do wymogów sanepidu już minęły. Teraz właściciele sklepów i delikatesów sprzedających mięso i wędliny prześcigają się w pomysłach na coraz ciekawsze aranżacje, szukają nowych rozwiązań arc...
CHŁODNICTWO XXI wieku
OPTYMA PLUSTM Danfoss
Agregaty skraplające Optyma PlusTMw obudowie przeznaczone są zasadniczo do pracy w obszarach zabudowy mieszkalnej, czyli tam gdzie odgłosy normalnej pracy agregatu mogą stanowić uciążliwość dla ludzi, bądź też ze...
Produkcja wędlin jest tak daleko rozwinięta, że istnieją setki regionalnych specjałów, które często dostępne są w ściśle określonych regionach. Każdy masarz posiada oryginalne przepisy, które przechodzą z pokolenia na pokolenie. Etap produkcji wyrob&o...
Osłonki do kiełbas to produkt na co dzień używany w przetwórstwie mięsnym do produkcji kiełbas, parówek, pasztetów, kabanosów i innych wyrobów mięsnych. Wybór opakowania wędliny zależy od producenta. Do produkcji kabanosów używan...
Systemy pakowania wędlin i mięsa w sklepach
Atutem wielu sklepów mięsnych i stoisk mięsnych są produkty pakowane. Na rynku dostępnych jest wiele rozwiązań w zakresie pakowania. Istotne jest, aby opakowanie mięsa, wędlin spełniało swoją funkcję tzn. aby produkt zach...
Zadaniem agregatu chłodniczego jest schłodzenie powietrza w celu uzyskania odpowiedniej temperatury i wilgotności w pomieszczeniu, hali, czy magazynie. Komora chłodnicza przy prowadzeniu zakładu mięsnego, ubojni, zakładu rozbioru mięsa, czy sklepu to konieczność. Dlate...