FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Najnowsze trendy branży mięsnej

Kiełbasa chorizo - kompozycja przypraw od Melanko

Fot. Pixabay.com   Polacy, podróżując po świecie, odkrywają nowe produkty i smaki. Jednym z najchętniej odwiedzanych krajów podczas wakacji jest bez wątpienia Hiszpania, która gwarantuje nie tylko gorące słońce, piękne plaże, ale również ...

Co powinno znaleźć się na etykiecie z mięsem i wędliną ?

  Co powinno znaleźć się na etykiecie? Każdy wyrób spożywczy znajdujący się w obrocie musi być dokładnie opisany. Umożliwienie konsumentom poprawnej identyfikacji produktu stanowi jedno z najistotniejszych wymagań przepisów prawa żywnościowego. Prawi...

Siatka z tasiemką BrandNet kolejne wdrożenie Grupy Nomax

Wyróżnić produkt. Budować świadomość marki. Personalizować sygnał wysyłany w świat. Siatka z tasiemką BrandNet to rozwiązanie dla producentów wędlin, którym zależy na tym, by aktywnie wpływać na komunikację z klientem.  Zakład Mięsny MISIOR z Otwo...

Przetwory mięsne bez "E" - ciekawe kompozycje przypraw od firm...

Remigiusz Zagraba: W branży mięsnej – i nie tylko – obserwujemy niemal rewolucję, która dotyczy m.in. „czystej etykiety”. Konsumenci coraz częściej czytają składy, bo chcą wiedzieć, co jedzą. Jednym z najbardziej unikanych dodatków jest z p...

Quo vadis, branżo mięsna? cz. 2

  Globalnie, czyli… lokalnie! Rozwojem technologii rządzi rynek, a rynkiem rządzi konsument. Przy zachowanej obecnej tendencji najbardziej prawdopodobnym scenariuszem przyszłości dla branży mięsnej jest systematyczny przyrost ekogospodarstw produkujących zdro...
Opublikowany: 06.03.2018 Kategorie: Artykuły, Najnowsze trendy branży mięsnej, Etykiety:

Quo vadis, branżo mięsna? cz. 1

Jaka będzie przyszłość branży mięsnej? Niejednokrotnie można napotkać w prasie lub Internecie publikacje oparte na wypowiedziach przeróżnych ekspertów, specjalistów i rzeczoznawców. Nie zawsze wygląda to różowo. Jesteśmy straszeni syntetycz...
Opublikowany: 27.02.2018 Kategorie: Artykuły, Najnowsze trendy branży mięsnej, Etykiety:

Energooszczędna komora wędzarnicza dla zakładów mięsnych

Wędzenie to jeden z ważniejszych etapów przy produkcji wędlin i wyrobów mięsnych. Jakość wędlin zależy w dużej mierze od właściwych warunków klimatycznych panujących w komorze wędzarniczej i zapewnienia odpowiedniego procesu wędzenia. Obróbka w...

Izabella Wójcik z firmy Brucha, rozmowa o magazynach, chłodnia...

fot. Izabella Wójcik - reprezentant firmy Brucha w Polsce   Firma Brucha to austriacka firma z ponad 60 letnią tradycją i doświadczeniem w budownictwie chłodniczym, mroźniczym, a także magazynowym. Co wchodzi w zakres Państwa usług i jak przebiega wspó...

Sukces na targach Polagra - EuroMash.pl

Euromash.pl- Nasz sukces na Targach Polagra, to sukces naszych klientów.   Dzięki połączeniu jakości najlepszych europejskich producentów, super cenie, oraz indywidualnemu podejściu do klienta stoisko Euromash.pl podczas tegorocznej edycji targó...

Jak wymienić nóż do krajalnicy Ma-Ga - filmy instruktażowe fir...

„Nie rezygnujemy ze szkoleń „tradycyjnych”, ale chcemy zacząć proponować naszym klientom filmy instruktażowe, które mogą służyć im w dowolnych godzinach” – mówi Tomasz Szagun, dyrektor firmy SAS Spółka zo.o. Sp.k. ...
Opublikowany: 08.08.2017 Kategorie: Artykuły, Najnowsze trendy branży mięsnej, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Ostatnia