Artykuły w kategorii: wielkopolskie

Szynka z domowego wyrobu - producent Grzegorz Paszak

Tradycyjne wędliny i kiełbasy od lat cieszą się ogromną popularnością. Coraz więcej zakładów przetwórstwa mięsnego,  nawet tych, które do tej pory w swojej produkcji kładły nacisk głównie na ilość, a nie na jakość oferowanego asortymentu, ...

Wędliny bez fosforanów i glutenu wielkopolskie Biegun

Bez dodanych fosforanów ! Bez dodanego glutenu !Bez glutaminianu sodu ! ….coraz częściej na półkach sklepowych spotykamy zachęcające opakowania z podobnymi hasłami wyróżnionymi  dużą czcionką.Klienci chętnie sięgają po tak wyróżni...

Kiełbasa biała z kotła nagrodzona godłem „Doceń polskie”- wiel...

Kiełbasa biała z kotła, wytwarzana przez Zakład Przetwórstwa Mięsnego Grzegorz Paszak, zdobyła certyfikat „Doceń polskie”.  W ten sposób mieszczące się w Pyzdrach przedsiębiorstwo dołączyło do grona laureatów Ogólnopolskiego Pr...

Kiełbasa biała surowa, Szynka szefa premium- wędliny idealne n...

Zbliża się Wielkanoc, jedno z dwóch najważniejszych świąt rodzinnych. Firma ZPM BIEGUN jak co roku przygotowuje się do tych świąt w sposób szczególny. Naszym celem jest przygotowanie takiej oferty asortymentowej i jakościowej, aby zadowolić najbardz...

Firma Biegun - stawia na wędliny bez konserwantów

   Rodzina wyjątkowych wędlin- dlaczego tak wyjątkowych?    Smakowite, soczyste, pobudzające apetyt, pachnące prawdziwym- tradycyjnym wędzeniem wędliny – tak mówią klienci o wyrobach ZPM Biegun. To najważniejsze walory kiełbas i wę...

Zupa gulaszowa- danie gotowe Konarczak

Promocja polskiego mięsa to cel dwudniowego festiwalu kulinarnego pod nazwą „Świętomięs Polski”, który odbył się 8 i 9 września  w Parku Śląskim w Chorzowie. Impreza finansowana z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, Wieprzowego i Wołowego...

Wędliny Biegun nagrodzone w Ogólnopolskim Konkursie Wędliniars...

W gronie produktów polecanych na wielkanocny stół znalazły się produkty z Zakładu Mięsnego Biegun z Jaraczewa. Ogólnopolskie Konkursy Wędliniarskie „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja” 2012, to cykl imprez, których celem jest...

Wędliny dojrzewające wielkopolskie z Zakładu Mięsnego Konarcza...

Zaletą wędlin dojrzewających jest długi okres przydatności do spożycia. Produkty surowe, wędzone, wytwarzane są metodą tradycyjną. Szynka staropolska produkowana jest według starych przekazywanych od pokoleń przepisów. Surowcem do produkcji jest szynka wieprzowa. Sz...

Kiełbasa rzeźnicka – specjalność Zakładu Przetwórstwa Mięsnego...

    Zakład Przetwórstwa Mięsnego Paszak od kilkunastu lat zajmuje się produkcją wybornych wędlin. Specjalizuje się jednak w produkcji kiełbasy rzeźnickiej. Ten asortyment jest dostępny w ofercie już od 4 lat, jednak z roku na rok grono wielbicieli tego p...

Kiełbasa dębowa krucha- tradycja i smak Zakładu Mięsnego Biegu...

Na rynku produktów wędliniarskich w 2011 roku pojawiła się Kiełbasa dębowa krucha z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Biegun z Jaraczewa. Kiełbasa wędzono- parzona o niepowtarzalnych walorach smakowych jest wytwarzana za pomocą tradycyjnych receptur.  Wyr&oacu...

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia