FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Kiełbaski drobiowe wędzone, parówkowa, pasztet nagrodzone – śl...

Kolejny sukces firmy z Mysłowic! Trzy produkty z oferty Zakładu Mięsnego POLIWCZAK  zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas XXII audytu artykułów spożywczych specjały zdobyły prestiżowe certyfikaty jakości i ty...

Kiełbasa wieprzowa wędzona - śląskie

Robiona według tradycyjnej receptury z lat 60-tych, wędzona drewnem olchowym, bez konserwantów. Taka właśnie jest kiełbasa śląska z chudego mięsa wieprzowego. Zaletą kiełbasy jest duża zawartość białka, niewielka zaś tłuszczu. Aby podkreślić jej smak, kiełbasa przypra...
Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Szynka wędzona - wielkopolskie

Smak dobrej szynki zależy w znacznym stopniu od receptury oraz od jakości składników, z których ją wykonano. Znacząca jest również metoda jej wytworzenia. Wędlina podczas wędzenia nabiera charakterystycznego, mocnego aromatu. Czynnikiem decydującym o jej...
Opublikowany: 18.10.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Kości wędzone doskonałe na zupę grochową, kapuśniak

Kapuśniak, grochowa czy żurek to zupy, które można spotkać w większości polskich restauracji. Odpowiednio przygotowane i doprawione cieszą się ogromnym zainteresowaniem rzeszy klientów. Każdy kto ceni sobie tradycyjny smak i aromat domowych zup, do ich przygoto...
Opublikowany: 30.09.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Kiełbasa na grilla - Krakowskiej Jury Smaki

Kiełbaski bawarskie to w ostatnim czasie produkt cieszący się dużą popularnością. W porównaniu do tradycyjnych kiełbas są dłuższe i cieńsze, co jest ich ogromnym atutem. Doskonałe do przyrządzenia na grillu są chętniej wybierane przez konsumentów, ponieważ...

Wieprzowina z naturalnej hodowli idealna na grilla – małopolsk...

Mięso wieprzowe to źródło witamin i mikroelementów niezbędnych w diecie. A jak poznać najlepsze? Wybór należy do konsumenta, jednak warto sięgać po to, które pochodzi ze sprawdzonej hodowli świń. Prawdziwe mięso wieprzowe to mięso nieulepszone, be...
Opublikowany: 29.08.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Kiełbasa Krakowska Sucha – kujawsko-pomorskie

Kiełbasa Krakowska Sucha to jedna z najbardziej rozpoznawalnych kiełbas w Polsce. Każdy sklep, czy hurtownia posiada ją w swoim asortymencie. Dobra Kiełbasa Krakowska powinna przede wszystkim przyciągać swoim smakiem. Produkowana z mięsa wieprzowego, grubo rozdrobniona,...

Polskie półtusze wieprzowe klasy S, E, U - mazowieckie

Masarnie, które wytwarzają wszelkiego rodzaju wędliny – szynki, kiełbasy, wędzonki, podroby i inne, wykorzystują do ich produkcji półtusze wieprzowe. Ważne jest, aby były one najwyższej klasy. Bardzo duże znaczenie dla takiej masarni ma również to,...
Opublikowany: 26.07.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Frankfuterki – regionalny przysmak Śląska

Frankfuterki to cienkie, wędzone kiełbaski, których nazwa pochodzi od niemieckiego Frankfurtu, gdzie rozpoczęto ich produkcję. W Polsce przysmak ten stał się niezwykle popularny zwłaszcza na Śląsku będącym przez lata pod silnym wpływem – również...

Udany przepis na piknik

Gdy pogoda dopisuje przenosimy nasze jadalnie w plener. Wystarczy niewiele - piękna pogoda, zielone otoczenie i koc. Zapasy brakującej energii uzupełnimy sięgając po przygotowane wcześniej piknikowe smakołyki. Oto nasz obowiązkowy zestaw zdrowych i smacznych przekąsek,...
Opublikowany: 23.06.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, indyk,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.