Artykuły w kategorii: sieci handlowe
Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...
Opublikowany: 25.09.2018
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
hurtownie,
sieci handlowe,
sklepy detaliczne,
sklepy mięsne,
śląskie,
Etykiety:
Stoisko mięsne to niewątpliwie serce większości sklepów ogólnospożywczych. Umiejętnie prowadzone potrafi zbudować rzeszę stałych i lojalnych klientów. Czynników decydujących o sukcesie jest wiele, ale jednym z najważniejszych jest obsługa klienta ...
O rozwoju sklepów sieci Kaufland rozmawiamy z Krzysztofem Litwinkiem Rzecznikiem Prasowym sieci Kaufland.
Remigiusz Zagraba: Kaufland to sieć, która posiada w Polsce 206 sklepów oraz zatrudnia ponad 15 000 pracowników, takie wyniki pochodz...
"92 proc. spośród wszystkich produktów w ofercie Biedronki pochodziło od krajowych dostawców" mówi Tomasz Grzegorczyk, Dyrektor Działu Jakości Produktów Świeżych i Bezpieczeństwa Żywności w Jeronimo Martins Polska w roz...
Nowe przepisy branżowe i co dalej ?
Ostatnie regulacje prawne wynikające z tzw. ustawy F-gazowej stawiają użytkowników oraz instalatorów instalacji chłodniczych przed zupełnie nowymi wyzwaniami. Z czym są one związane i ...
Remigiusz Zagraba: Spółdzielnia Spożywców Społem w Lidzbarku Warmińskim prowadzi działalność handlową i produkcyjną od ponad 70 lat. Jakie czynniki decydują o tym, że pomimo ogromnej konkurencji dzisiaj na rynku, można w Państwa sklepach każdego dnia z...
Anna Łydek: Społem Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Szczecinie powstała już w 1945 r. Obecnie sieć prowadzi 58 sklepów, zatrudnia ponad 700 osób i jest jednym z większych pracodawców w mieście. Co przyczyniło się do sukcesu...
Rozmowa z Prezesem Zarządu „SPOŁEM” PSS w Hajnówce Mieczysławą Bogdanowicz. Część 2
Remigiusz Zagraba: Jak często Państwa sklepy zaopatrywane są w mięso i wędliny?
Mieczysława Bogdanowicz: Aby zapewnić najwyższą jakość oraz świeżość mięsa i wę...
Rozmawiamy z Prezesem Zarządu „SPOŁEM” PSS w Hajnówce Mieczysławą Bogdanowicz
Remigiusz Zagraba: W którym roku powstało Społem PSS w Hajnówce i jaką liczbą sklepów obecnie zarządzacie?
Mieczysława Bogdanowicz: Społem Powsz...
Remigiusz Zagraba: Panie Jerzy, skąd pomysł na działalność związaną z wędzeniem produktów mięsnych?
Jerzy Grobarek: Urządzeniami do produkcji mięsa, w tym do wędzenia zająłem się 25 lat temu. Zaczynałem od pracy dla innych firm, następnie byłem przedstawic...