Artykuły w kategorii: Wyposażenie sklepu mięsnego i stoiska mięsnego
Maszyna do mielenia mięsa firmy SIRMAN model TC12 DENVER FX i TC 22 DAKOTA to urządzenia sklepowe, które charakteryzują się eleganckim wyglądem, niewielkimi wymiarami oraz cichą pracą.
Największą zaletą, która wyróżnia te maszynki w od maszynek do...
Jakie fartuchy najlepiej sprawdzą się w sklepie mięsnym lub zakładzie przetwórstwa mięsnego?
Jednym z najlepszych obecnie rozwiązań będą z pewnością fartuchy wykonane z folii polietylenowej, nie tylko ze względu na jakość, ale przede wszystkim wygodne z...
O przenośnikach taśmowych spożywczych w produkcji żywności rozmawiamy z Piotrem Królikowskim z firmy AutomaTech, producentem przenośników taśmowych, rolkowych do mięsa świeżego i mrożonego; kujawsko-pomorskie.
Jakie zastosowanie mają przenośniki transportowe ...
Klient, wybierając sklep mięsny, zwraca podświadomie uwagę na czystość oraz wygląd personelu. Zadbany sprzedawca, ubrany w czyste i dobrze dopasowane ubranie będzie z pewnością wzbudzał większe zaufanie, a sklep zostanie odebrany jak bardziej przyjazny i profesjonalny.
Zaku...
Wielu producentów wędlin rozwija własne sieci specjalistycznych sklepów. Z reguły są to niewielkie powierzchnie z urządzeniami chłodniczymi w których prezentowane są produkty. Niestety, urządzenia dobierane są ze względu na jedno kryterium, ...
Jak można oszczędzać w sklepie
Jeśli płacisz wysokie rachunki za energię elektryczną…
Jeśli Twoja instalacja chłodnicza wymaga modernizacji…
Jeśli Twój towar wymaga niższych temperatur przechowywania…
&...
Lady dzisiaj to już nie tylko urządzenia do chłodzenia żywności.
To także wizerunek i dobre imię sklepu. Odpowiednio zaprojektowany sklep ma jednakowy charakter wzorniczy wszystkich mebli i wyposażenia. To z kolei wpływa na większe zainteresowanie ze strony klient&oa...
Tworzenie odpowiedniego oświetlenia mięsa jest bardzo dużym wyzwaniem. Czerwone mięso powinno być dobrze oświetlone, ale białe części (np. tłuszcz) muszą nadal być idealnie białe. Jednocześnie towar nie może zostać narażony na szkodliwy wpływ temperatury powodujący wysuszani...
Branża mięsna oparta jest na długim łańcuchu dostaw. Zanim produkt trafi do konsumenta przebywa długą drogę. Zwierzęta od hodowcy trafiają do ubojni, następnie do rozbioru mięsa i w zależności od zapotrzebowania albo od razu w postaci surowej do punktu sprzedaży, albo do zak...
Lady chłodnicze CRIOCABIN stanowią niezbędny element wyposażenia sklepów mięsnych. Dzięki nim towary z ekspozycji prezentują się atrakcyjnie, a całość stoiska przyciąga wzrok klienta.
Firma ITALFROST jest przedstawicielem na rynek polski włoskiej firmy CRIOCABIN, kt...