Artykuły w kategorii: śląskie

Tradycyjne szynki od producenta ze śląskiego

SZYNKA SPOD POWAŁU marki Hańderek Szynka, to wyjątkowy produkt, ta w tradycyjnym wydaniu na dobre utorowała sobie szeroką drogę do naszych kubków smakowych. Chętnie podajemy ją codziennie, ale ta którą serwujemy podczas wystawnych świątecznych posiłków...

Opublikowany: 02.12.2016 Kategorie: Artykuły, Wędliny tradycyjne i regionalne, śląskie, Etykiety: wędliny, śląskie,

Frankfurterki specjały śląskie

Frankfurterki to wysokiej jakości produkt, który znajduje uznanie różnych grup konsumentów. Mimo, iż w sprzedaży dostępny jest na terenie całej Polski to  najbardziej ceniony i najchętniej kupowany jest w województwie śląskim. Ze względu na s...

Opublikowany: 11.03.2016 Kategorie: Artykuły, Wędliny tradycyjne i regionalne, śląskie, Etykiety: śląskie,

Szynka wędzona z kością - Kita z Zakładu Mięsnego Poliwczak...

Wyśmienita jakość i wykwintny smak Znana od wielu lat na terenie Śląska. Receptura, według której jest przygotowana także nie zmieniła się na przestrzeni lat, doskonale trafiając w gusta każdej osoby ceniącej wykwintne smaki. Jej sekret tkwi w wyśmienitej jakości surow...

Opublikowany: 16.12.2015 Kategorie: Artykuły, Wędliny tradycyjne i regionalne, śląskie, Etykiety: śląskie,

Wędliny UPIECZONE po naszemu - nowość od Hańderka

  W trakcie celebrowania posiłków, szczególnie tych wyjątkowych, jak weekendowe śniadania często marzymy o wędlinach, takich jak dawniej… Pełnych smaku, aromatu, doskonale przyprawionych, cieszących oko i zachwycających podniebienie. Ponad wszystk...

Monika Berger - zmieniamy się dla Was, czyli Ślónskie Szpecyja...

Zakłady Mięsne Berger są obecnie na etapie rebrandingu firmy. Jednym z elementów jest metamorfoza logotypu firmy. Dlaczego zdecydowaliście się Państwo na zmianę wizerunku i co wniesie on nowego? Nowy logotyp, to nasz nowy początek. Rebranding firmy niesie...

Przechowywanie wędlin w podróży

Przed wyjazdem na wakacje, szczególnie w towarzystwie dzieci warto zastanowić się, co spakujemy do plecaków i bagażu podręcznego. Każdy rodzic zaświadczy, że w podróż bliską lub daleką powinniśmy zabrać „małe co nieco” – bowiem gł&oacut...

Kiełbasa biała parzona oraz Szynka z dymnej chaty - Hańderek...

    Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych prod...

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa uhonorowane godłem "Doceń Po...

    Docenione, bo tradycyjne i polskie   Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc sz...

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa ZPM Hańderek - najlepsze pro...

    Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Hańderek” po raz kolejny został doceniony za jakość i smak swoich produktów. To niebywały sukces firmy! Eksperci ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie” uhonorowal...

Śląskie specjały czyli frankfurterki i kiełbasa pieprzowa - z ...

Na Śląsku nie tylko kopalnie węgla Pochodzenie nazwy „Śląsk”, krainy zamieszkiwanej już od starożytności budzi wielkie dyskusje. Jedni uważają, że pochodzi ona od nazwy rzeki Ślęzy, drudzy twierdzą, że nazwa terenu ma ścisły związek ze słowem „ślęg”...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 Ostatnia