Artykuły w kategorii: wieprzowina

Parówki drobiowo-wieprzowe – ponad 90% mięsa

Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają. Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...

Łopatka wieprzowa bez kości – mazowieckie, Sokołów Podlaski...

Łopatka wieprzowa jest bardzo popularnym mięsem, ponieważ jest delikatna i krucha. Zakłady przetwórstwa wykorzystują ją do produkcji szynek, kiełbas, pasztetów, konserw. Jest również stałym elementem w polskiej kuchni. Restauracje przygotowują z niej pie...

Smalec ze skwarkami w kubku – wielkopolskie

Smalec to tradycyjny produkt kuchni staropolskiej. Wytapiany z cebulką i skwarkami przypomina czasy dzieciństwa, kiedy to babcie rozpieszczały podniebienia swoich wnuków własnymi wyrobami. Podany z pajdą świeżego chleba i ogórkiem kiszonym do dziś goś...

Opublikowany: 04.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Świeże mięso wieprzowe - małopolskie

Świeże mięso wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje się do wyrobu różnego rodzaju wędlin. Karkówka wieprzowa, łopatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny, z których produkuje się szynki, kiełbasy, pasztety oraz inne w...

Serdelki wieprzowe – producent łódzkie

Gotowane kiełbaski to szybki sposób na przyrządzenie ciepłego i smacznego posiłku. Lubią je dzieci, dorośli i osoby starsze. Szczególnie dobrze smakują podawane ze świeżą bułką i dodatkiem musztardy, ketchupu, itp. Trzeba jednak zwrócić uwagę na ich zawa...

Opublikowany: 22.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Kiełbaski drobiowe wędzone, parówkowa, pasztet nagrodzone – śl...

Kolejny sukces firmy z Mysłowic! Trzy produkty z oferty Zakładu Mięsnego POLIWCZAK  zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas XXII audytu artykułów spożywczych specjały zdobyły prestiżowe certyfikaty jakości i ty...

Kiełbasa wieprzowa wędzona - śląskie

Robiona według tradycyjnej receptury z lat 60-tych, wędzona drewnem olchowym, bez konserwantów. Taka właśnie jest kiełbasa śląska z chudego mięsa wieprzowego. Zaletą kiełbasy jest duża zawartość białka, niewielka zaś tłuszczu. Aby podkreślić jej smak, kiełbasa przypra...

Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Kiełbasa swojska bez konserwantów - śląskie

Kiełbasa swojska bez konserwantów to kiełbasa produkowana w 100% z mięsa wieprzowego, nadziewana w jelito wieprzowe. Jedynym dodatkiem są naturalne przyprawy. Jej niewątpliwą zaletą jest brak jakichkolwiek sztucznych dodatków – nie posiada ...

Opublikowany: 25.10.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Szynka wędzona - wielkopolskie

Smak dobrej szynki zależy w znacznym stopniu od receptury oraz od jakości składników, z których ją wykonano. Znacząca jest również metoda jej wytworzenia. Wędlina podczas wędzenia nabiera charakterystycznego, mocnego aromatu. Czynnikiem decydującym o jej...

Opublikowany: 18.10.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Kości wędzone doskonałe na zupę grochową, kapuśniak

Kapuśniak, grochowa czy żurek to zupy, które można spotkać w większości polskich restauracji. Odpowiednio przygotowane i doprawione cieszą się ogromnym zainteresowaniem rzeszy klientów. Każdy kto ceni sobie tradycyjny smak i aromat domowych zup, do ich przygoto...

Opublikowany: 30.09.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia