Artykuły w kategorii: wieprzowina

Hiszpańska szynka długo-dojrzewająca – dystrybutor

Aby móc docenić wyborny smak szynki dojrzewającej należy ją degustować w odpowiedniej formie. Kluczowe jest jej właściwe pokrojenie. Cienkie plasterki sprawiają, że szynka ma aksamitną teksturę. Szynka Serrano to bardzo popularna w Hiszpanii długo-dojrzewająca wędli...

Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek

Karnawał bez nich nie byłby tak huczny. Możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ci...

Opublikowany: 03.02.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wędliny,

Salami dojrzewające z papryką – producent, opolskie

Salami to surowa wędlina dojrzewająca, która znana jest w całej Europie. Smakuje wyśmienicie zarówno na kanapkach, jak i jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. Jest wiele rodzajów salami. Które więc wybrać? Ważne, aby produkowane było z czysteg...

Parówki drobiowo-wieprzowe – ponad 90% mięsa

Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają. Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...

Łopatka wieprzowa bez kości – mazowieckie, Sokołów Podlaski...

Łopatka wieprzowa jest bardzo popularnym mięsem, ponieważ jest delikatna i krucha. Zakłady przetwórstwa wykorzystują ją do produkcji szynek, kiełbas, pasztetów, konserw. Jest również stałym elementem w polskiej kuchni. Restauracje przygotowują z niej pie...

Świeże mięso wieprzowe - małopolskie

Świeże mięso wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje się do wyrobu różnego rodzaju wędlin. Karkówka wieprzowa, łopatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny, z których produkuje się szynki, kiełbasy, pasztety oraz inne w...

Serdelki wieprzowe – producent łódzkie

Gotowane kiełbaski to szybki sposób na przyrządzenie ciepłego i smacznego posiłku. Lubią je dzieci, dorośli i osoby starsze. Szczególnie dobrze smakują podawane ze świeżą bułką i dodatkiem musztardy, ketchupu, itp. Trzeba jednak zwrócić uwagę na ich zawa...

Opublikowany: 22.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Kiełbaski drobiowe wędzone, parówkowa, pasztet nagrodzone – śl...

Kolejny sukces firmy z Mysłowic! Trzy produkty z oferty Zakładu Mięsnego POLIWCZAK  zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas XXII audytu artykułów spożywczych specjały zdobyły prestiżowe certyfikaty jakości i ty...

Kiełbasa wieprzowa wędzona - śląskie

Robiona według tradycyjnej receptury z lat 60-tych, wędzona drewnem olchowym, bez konserwantów. Taka właśnie jest kiełbasa śląska z chudego mięsa wieprzowego. Zaletą kiełbasy jest duża zawartość białka, niewielka zaś tłuszczu. Aby podkreślić jej smak, kiełbasa przypra...

Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Kiełbasa swojska bez konserwantów - śląskie

Kiełbasa swojska bez konserwantów to kiełbasa produkowana w 100% z mięsa wieprzowego, nadziewana w jelito wieprzowe. Jedynym dodatkiem są naturalne przyprawy. Jej niewątpliwą zaletą jest brak jakichkolwiek sztucznych dodatków – nie posiada ...

Opublikowany: 25.10.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia