FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Kiełbasa biała wieprzowa- idealna na świąteczny stół

Święta Wielkanocne już za kilka dni. Tradycyjnym daniem spożywanym podczas świąt jest żurek z białą kiełbasą. Na co zwrócić uwagę przy zakupie kiełbasy? Przede wszystkim na zawartość mięsa w mięsie. Dobra kiełbasa powinna mieć minimum 80% mięsa i nie zawierać...

Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej ...
Opublikowany: 26.03.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Polska słynie z wyśmienitych kabanosów

  Polska słynie z kabanosów, które są często jej wizytówką podczas różnego rodzaju uroczystości krajowych, jak również międzynarodowych. Jest to także jeden z najpopularniejszych produktów mięsnych eksportowanych z Polski. ...

Szynka wędzona, polędwica nagrodzone- lubelskie

Jesienne nagrody 2017 r. rozdane. Jednym z laureatów konkursu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego została firma Henryka Amanowicza Zakłady Mięsne "Dobrosławów". Produktami najwyższej jakości w polsk...

Kebab zdominował polską gastronomię

Zgodnie z informacjami podanymi przez agencję ARC Rynek i Opinia w 2017 r. najczęściej wybieranym posiłkiem na mieście był kebab. Ze swoim wynikiem (40% wskazań respondentów) wyprzedził nawet rodzime dania kuchni polskiej (29%) oraz pizzę (23%). Wybierały go najczęści...
Opublikowany: 07.02.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, wołowina, Etykiety:

Szynka wieprzowa, przysmak Ziemi Łódzkiej

Kuchnia łódzka jest różnorodna i niezwykle barwna, ukształtowały ją przede wszystkim wpływy: polskie, niemieckie, żydowskie i rosyjskie. Każda z tych narodowości wniosła swoje upodobania i przysmaki do kuchni regionu.   Aby stworzyć dobrą łódz...

„Tanie” przegrywa z jakością.

Kiedy odwiedza się sklepy małopowierzchniowe, często można usłyszeć, że w marketach są niskie ceny, mega promocje, generalnie narzekaniom nie ma końca. Odpowiedź jest następująca, niewielkie sklepy powinny przede wszystkim dbać o jakość sprzedawanego mięsa i wędlin, kt&oac...

Kiełbasa kminkowa ze Śląska

  Kiełbasa Kminkowa to niezwykle popularna wędlina stanowiąca stały repertuar niemal każdego sklepu mięsno-wędliniarskiego w Polsce. Popularność zawdzięcza niezwykle charakterystycznemu smakowi będącemu efektem zastosowania kminku. O ile sam kminek, ze względu na bard...

Królewska kuchnia mazowiecka

Fot. Pixabay.com   Kulinarne Mazowsze: kurpiowska puszcza i królewski stół   Tak w dużym uproszczeniu można określić schemat tradycji kulinarnych Mazowsza. Choć puszcza to nie tylko Kurpie, a Warszawa to nie tylko zamek, ale także mieszczanie....

Kiełbasa wiejska - podkarpackie

W zgodzie z naturą i tradycją Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej? Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych rece...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia