Artykuły w kategorii: eksport
Za co kochamy wołowinę?
Soczyste i chrupiące steki z grilla lub patelni, aromatyczne pieczenie, które wręcz rozpływają się w ustach, a może niepowtarzalne w swym smaku gulasze wołowe? Bez względu na to, czy chcemy przyrządzić antrykot, rostbef, czy rozbratel –...
Opublikowany: 23.08.2024
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
eksport,
gastronomia,
hurtownie,
sieci handlowe,
sklepy detaliczne,
sklepy mięsne,
wołowina,
Etykiety:
W przemyśle spożywczym, jak również gastronomicznym ważnym elementem jest odpowiedni ubiór pracowników. Rzeźnik, masarz, sprzedawca w sklepie na stoisku mięsnym, czy kucharz w codziennej pracy potrzebuje zabezpieczenia ubioru. Zakłady mięsne, drobiarskie...
fot.Storteboom Hamrol
Wybór żywności staje się coraz bardziej świadomy i odpowiedzialny. Konsumentom zależy nie tylko na smaku i jakości mięsa, ale również na tym, jakie standardy są przestrzegane w trakcie produkcji. W firmie Storteboom Hamrol, przykładając ...
fot. SABA
Remigiusz Zagraba: Panie Sebastianie ostatni raz rozmawialiśmy prawie 3 lata temu. Jak w tym trudnym czasie radzi sobie firma SABA. Najpierw był COVID, a obecnie wojna w Ukrainie.
Sebastian Trochym: Ostatnie lata to okres dynamicznych zmian w działalności nasze...
Kiedy myślimy o steku czy burgerze doskonałej jakości, nasze myśli powinny być skierowane w stronę rodzinnej Firmy "KONKRET" Monika Strzałka. To renomowane przedsiębiorstwo, obecne na rynku od blisko trzydziestu lat, zyskało uznanie jako prawdziwy mistrz w produkcj...
fot.ZM Ernestyn Janeta
Kiełbasa z Beczki – Prawdziwa Rewolucja na Twoim Stole!
Zastanawiasz się, co wyjątkowego możesz podać na stół? Mamy odpowiedź! Kiełbasa z beczki od Zakładu Rzeźniczo - Wędliniarskiego Ernestyn Janeta to coś, czego jeszcze nie pró...
Producenci mięsa, handlowcy, restauratorzy zwracają uwagę na jakość mięsa i polepszenie jego walorów smakowych. Jednym z procesów je poprawiających jest proces starzenia mięsa wołowego,
Czym jest starzenie się mięsa?
Starzenie się mięsa to naturalny, powolny p...
W okresie styczeń–listopad 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych przekroczyły 6 mld EUR (27,5 mld zł) i były o 9% większe niż przed rokiem - podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR. Największy udział w wartości e...
Niestety tak, pandemia dotknęła również i naszą branżę...Wielu naszych klientów było zmuszonych ograniczyć, przesunąć terminy zaplanowanych dostaw albo co najgorsze zniknęli z rynku. Jest to reakcja łańcuchowa. Mówiąc w dużym uproszczeniu: jeśli spa...
Każdego roku odwiedza nas kilkanaście grup kontrahentów z całego świata. Pamiątkowe zdjęcie na wejściu do naszej firmy to już tradycja - mówi Sebastian Trochym Dyrektor handlowy firmy Saba w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl
Firma SABA rozpoczę...