FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: gastronomia

Rozmowa o polskiej gęsinie z Bożeną Podobińską

Fot. Bożena Podobińska   Remigiusz Zagraba: Restaurację Kuchnia Polska „Gąska” można odwiedzić w Krakowie przy ul. Limanowskiego 1, przy Rynku Podgórskim. Kto szczególnie powinien złożyć wizytę w Państwa restauracji? Bożena ...
Opublikowany: 04.04.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

„Kaczka to szlachetne mięso, wyjątkowe w smaku” – mówi Andrzej...

Remigiusz Zagraba: Czterogwiazdkowy Hotel Tęczowy Młyn to jeden z najbardziej utytułowanych hoteli w Kielcach. W 2014 r. otrzymał I miejsce w plebiscycie IV edycji Best Hotel Award na najlepszy polski hotel spośród hoteli kieleckich. Jednym z jego największych atut&oa...
Opublikowany: 15.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, kaczka, Etykiety:

Marzena Perka, Gold Drób o wyśmienitym kurczaku z rożna

"Dzisiaj koncentrujemy się przede wszystkim na rynku gastronomii", mówi Marzena Perka kierownik zakładu Gold Drób w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl Gold Drób z sukcesami prowadzi działalność od 1996 r., a główną działalnością jest p...
Opublikowany: 08.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: rozbiór mięsa, gastronomia,

"Jedzenie jest naszą pasją – to nas wyróżnia"- Marek Burakowsk...

Anna Łydek: W stolicy jest wiele ciekawych restauracji, każda zachęca klientów czymś ciekawym. Co wyróżnia Państwa lokal? Marek Burakowski: Jedzenie jest naszą pasją – zdecydowanie to nas wyróżnia. Dla nas najważniejsze są składniki, z któ...
Opublikowany: 26.02.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Dziedzictwo kulinarne Warmii, Mazur i Powiśla- Krzysztof Dunaj...

Mazuriana to elegancka restauracja ze Szczytna. Położona jest nad jeziorem Domowym Małym. Klientów przyciąga ciekawym wnętrzem i bogatym menu. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić Mazurianę? To prawda – posiadamy bogate menu, w tym potrawy regionalne oznakowane d...
Opublikowany: 15.01.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Ciepłe wędliny w sklepie, rozmowa z Jerzym Grobarkiem, właścic...

  Skąd pomysł na działalność związaną z wędzeniem produktów mięsnych? Urządzeniami do produkcji mięsa, w tym do wędzenia zająłem się 25 lat temu. Zaczynałem od pracy dla innych firm, następnie byłem przedstawicielem producentów komór niemieckic...

Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o d...

    Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o dziczyźnie   Dziczyzna to mięso o licznych walorach smakowych i dietetycznych. Mimo to wydaje się, że jest ona w pewnej mierze niedoceniana, szczególnie na tle wieprzowin...
Opublikowany: 15.12.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Gwarantujemy bogate menu - Restauracja Pasja

Restauracja Pasja zlokalizowana jest na ulicy Wrocławskiej w Sławkowie, w województwie Śląskim. „Wyróżnia nas dobra kuchnia. Oferujemy potrawy własnej produkcji” – mówi Bartosz Halkiewcz, manager restauracji w wywiadzie dla ...
Opublikowany: 30.10.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Rozmowa z Jackiem Marcinkowskim o obecnej sytuacji na rynku mi...

  "Na pewno będą funkcjonowały małe, drobne, rzemieślnicze zakłady, które opierają swoją produkcję na tradycyjnych recepturach. Prognozuje, że klienci będą wracać po tego typu produkty ze względu na smak" -mówi Jacek Marcinkowski, Prezes Hono...
Opublikowany: 11.10.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Restauracja oferuje wyborną kuchnię opartą o polskie tradycje ...

„Klimat naszej restauracji jest niepowtarzalny. Jesteśmy wzorowani na tradycyjnych chatach z miejscowości Zalipie” – mówi Mateusz Burzawa, manager restauracji Chata z Zalipia.   Specjalizujecie się Państwo w organizowaniu imprez okoliczności...
Opublikowany: 04.10.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Ostatnia