FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Artykuły w kategorii: gastronomia

Wypowiedź eksperta o obecnej sytuacji na Rynku Mięsa

  "Na pewno będą funkcjonowały małe, drobne, rzemieślnicze zakłady, które opierają swoją produkcję na tradycyjnych recepturach. Prognozuje, że klienci będą wracać po tego typu produkty ze względu na smak" -mówi Jacek Marcinkowski, Prezes Hono...
Opublikowany: 11.10.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Restauracja oferuje wyborną kuchnię opartą o polskie tradycje ...

„Klimat naszej restauracji jest niepowtarzalny. Jesteśmy wzorowani na tradycyjnych chatach z miejscowości Zalipie” – mówi Mateusz Burzawa, manager restauracji Chata z Zalipia.   Specjalizujecie się Państwo w organizowaniu imprez okoliczności...
Opublikowany: 04.10.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Specjalnością szefa kuchni jest filet drobiowy po włosku - Res...

  Restauracja Borowianka mieści się w Ostrowie Wielkopolskim. "Podajemy tradycyjne polskie dania oraz wykwintne potrawy europejskie" - mówi Andrzej Świtała, manager Restauracji w wywiadzie dla portalu FirmyMiesne.    ...
Opublikowany: 29.09.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Golonka, polędwiczki wieprzowe - specjalności Restauracji Podz...

Restauracja Podzamcze mieści się w mieście Olkusz - w województwie Małopolskim. Zlokalizowana jest przy ruinach Zamku Rabsztyn. Przyciąga klientów niepowtarzalnym klimatem i doskonałym jedzeniem. Wywiadu dla portalu FirmyMięsne udzielił Jerzy S...
Opublikowany: 21.09.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Spożycie wołowiny będzie wzrastać- Michał Bartłomiejczyk Alime...

"Od naszych dostawców wymagamy rzetelności, profesjonalizmu"- mówi Michał Bartłomiejczyk, specjalista ds. handlu i logistyki Alimentury Polska w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl 1. Firma Alimentura specjalizuje się w dostawach mięsa wołowego,...
Opublikowany: 12.07.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, hurtownie, Etykiety: gastronomia, przetwórstwo mięsa, hurtownie,

Tradycyjne potrawy z gęsiny w restauracji „Gąska” z Krakowa...

„Mięso z gęsi powinno być przede wszystkim świeże. Gęś powinna być młoda, nie przerośnięta.”   Wywiadu na temat sztandarowych dań, tego jakie powinno być idealne mięso z gęsi oraz warunków udanej współpracy z dostawcami udzielili właściciel...
Opublikowany: 26.05.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: mięso, gastronomia, małopolskie, gęś,

Restauracja bezglutenowa w Krakowie, jagnięcina, baranina i ni...

„W naszej restauracji w karcie, oprócz oczywiście wieprzowiny czy wołowiny, znajdziecie Państwo jagnięcinę i baraninę, a także mięso z dzika, sarny, gęsi, kaczki i kurczaka. Przyrządzamy też świetne podroby jak grasice, nereczki czy pasztet z gęsich wątr&oa...

Najlepsze burgery w Krakowie – klucz do burgerowego sukcesu

„Jako główny element burgera, mięso musi być przede wszystkim najwyższej jakości oraz świeżości. W M22 nie mrozimy mięsa, bazujemy na codziennych dostawach z lokalnego rozbioru. Dzięki temu jesteśmy w stanie uzyskać 6 stopni wysmażenia mięsa oraz doskonały...
Opublikowany: 13.04.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: wołowina, mięso, gastronomia, małopolskie,

Stół wiejski w restauracji koło Olkusza - Dworek Przy Lesie

„Oprócz przygotowywania smacznych potraw przez naszą załogę kuchenną, przywiązujemy również wagę do dobrej jakości obsługi klienta” – mówi Dominika Szumera, współwłaścicielka Dworku Przy Lesie.   Dworek Przy Lesie&n...
Opublikowany: 02.02.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: gastronomia, małopolskie,

RÓWNIA Resto Bar z Zakopanego – sprawdzamy dostawcę pod kątem ...

RÓWNIA Resto Bar to nowa restauracja przy ul. Słonecznej 2A w Zakopanem, która proponuje swoim gościom kuchnię polską oraz doskonałą pizze. Rozmawiamy z manager restauracji Dominiką Matras i szefem kuchni Maciejem Neonkiewiczem.   Czy w ramach restau...
Opublikowany: 04.01.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: gastronomia,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 Ostatnia