Artykuły w kategorii: gęś
Siedem smaków dla prawdziwych koneserów bez konserwantów, bez absolutnie żadnego E.
Polska to kraj oparty na tradycjach, rodzinie i dobrym jedzeniu. Niemal w każdym sklepie spożywczym lady chłodnicze, regały uginają się od mięsa i wędlin wie...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Gęsie mięso — szlagierem kulinarnym w gastronomii !
Jeszcze nigdy tak jak dzisiaj wspólny obiad w restauracji z rodziną, znajomymi czy też partnerami biznesowymi nie był, tak oczywisty i dostępny, w żadnym z poprzednich wie...
W dniach 9 i 10 października 2018 r. w Warszawie odbył się prestiżowy w branży gastronomicznej Kongres Polskich Szefów Kuchni.
Jednym z wystawców była GRUPA POLSKIE GĘSI, która nie tylko zaprezentowała ciekawe produkty oparte na mięsie z gęsiny, ale t...
Gęsi z Polski są fenomenem w hodowli drobiu na skalę światową. Mięso polskich gęsi jest wyjątkowo cenione w krajach europejskich.
Naturalne żywienie i naturalne środowisko w hodowli polskich gęsi, sprawiają, że mięso charakteryzuje się wysokimi waloram...
DROBGEN jest firmą działającą od 1993 r. na terenie Kaszub w woj. pomorskim. Zajmuje się produkcją naturalnych i tradycyjnych przetworów z gęsi i kaczki. Swoją wyjątkową pozycję rynkową zawdzięcza unikalnej technologii produkcji, w której stosuje 100% ...
Opublikowany: 04.04.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
gęś,
kaczka,
pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
gęsina,
mięso drobiowe,
producent wędlin,
Półgęsek tradycyjny to luksusowy produkt jadany w kuchni staropolskiej najczęściej na zimno. Wędlina z mięsa gęsiego jest nie tylko zdrowa. Zawiera dziesięć razy mniej tłuszczu niż wieprzowina oraz dużo korzystnych dla serca nienasyconych kwasów tłu...
Zakład P.P.H.U. DROBGEN od wielu lat zachwyca podniebienia klientów regionalnymi, naturalnymi produktami z drobiu. W ofercie firmy znajdą Państwo wyroby z gęsi, kaczki, indyka oraz kurczaka. Unikalna technologia produkcji, artykuły spożywcze, których skład s...
Opublikowany: 24.07.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
gęś,
indyk,
kaczka,
pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
gęsina,
mięso drobiowe,
Miło nam oznajmić Państwu, iż na na rynku naturalnych produktów drobiowych pojawiły się dwie nowości, które są idealnym uzupełnieniem oferty produktowej firmy Drobgen.
Pierwsza to kiełbasa biała z gęsi. Wędlina ta jest rozszerzeniem asortymentu wybornych wędl...