Artykuły w kategorii: przetwórstwo mięsa

Andrzej Skiba o przekształceniu firmy w spółkę akcyjną

„Na firmę składają się trzy zakłady produkcyjne, sieć własnych sklepów oraz hurtowni. Pracuje w niej około 1000 osób. Zmiana na tym etapie działalności była racjonalną decyzją” – mówi Andrzej Skiba Prezes Zarządu Zakłady ...

Andrzej Skiba o początkach i obecnej działalności Zakładów Mię...

„Wkładamy wiele serca we wszystkie nasze produkty, ale jeśli mam wymienić te sztandarowe, to są to produkty z najdłuższą tradycją.” O historii Zakładów Mięsnych Skiba opowiada właściciel Andrzej Skiba.   Zakłady Mięsne Skiba istnieją na rynku od...

Iwona Tołłoczko o sukcesie rodzinnej firmy

„Myślę, że firma rodzinna to potężna siła i wierzę w nasz rozwój. Chcę stworzyć przyszłość dla swoich dzieci, coś im po sobie zostawić. Może doczekam takiej satysfakcji jak moja mama, która codziennie może się cieszyć tym, że praca jej i ta...

BIEGUN na podium. Uczciwy konkurs wędliniarski

Kolejny raz firma ZPM BIEGUN została laureatem Ogólnopolskiego Konkursu Wędliniarskiego XXII Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa, odbywającego się w ramach Międzynarodowych Targów Polagra. Do konkursu stanęło 18 firm branży mięsnej z całej Polski, jak co roku...

Opublikowany: 06.10.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety: wieprzowina, wędliny, drób,

Charles Daigneault z MasterChefa promuje markę HAŃDEREK

Wędliny takie jak lubisz! Promuje Charles z MasterChef’a! Półfinalista II edycji MasterChefa i autor Imprezownika kulinarnego – Charles Daigneault promuje markę HAŃDEREK. Podbeskidzka firma właśnie rozpoczęła współpracę z utalentowanym kulinarnie ...

Opublikowany: 29.09.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety: wędliny,

Mróz S.A. z nową inwestycją w Wielkopolsce

W połowie lipca br. firma budowlana PTB Nickel została generalnym wykonawcą nowej inwestycji Mróz S.A., potentata branży rolno-spożywczej w Polsce. W miejscowości Karolew w ciągu zaledwie 8 miesięcy spółka wybuduje nowoczesną halę magazynowo-produkcyjną wraz z ...

Magdalena Takmadżan o sukcesji w rodzinnej firmie Matthias

"Stale podążamy za tym, aby produkować dla naszych klientów takie produkty, które zaspokoją ich potrzeby, ale również pobudzą chęci do poznawania nowych, naszym zdaniem, interesujących smaków." - mówi Magdalena Takmadżan w wywi...

Wędliny ekologiczne – jak zostać eko producentem?

Przepisy rolnictwa ekologicznego stosuje się do każdego producenta ekologicznego zaangażowanego w działania na każdym etapie produkcji, przygotowywania i dystrybucji produktów ekologicznych. W celu rozpoczęcia działalności w rolnictwie ekologicznym, należy złożyć do...

Opublikowany: 15.04.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Fakty i mity na temat mięsa z kurczaka

W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy wiele sprzecznych komunikatów, słysząc z jednej strony o właściwościach zdrowotnych drobiu, z drugiej zaś – o ukrytych w...

25-lecie Zakładu Mięsnego Konarczak

To już 25 lat! 19 września br. był wyjątkowym dniem dla Zakładu Mięsnego Konarczak. Dokładnie ćwierć wieku wcześniej rozpoczęła się historia firmy. Jest rok 1990. W Pogorzeli powstaje Rzeźnictwo-Wędliniarstwo Zofia i Józek Konarczak. Czas płynie na ciężkiej pracy zm...

Opublikowany: 30.10.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety: wieprzowina, przetwórstwo mięsa,

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia