FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Kiełbasa biała wieprzowa- idealna na świąteczny stół

Święta Wielkanocne już za kilka dni. Tradycyjnym daniem spożywanym podczas świąt jest żurek z białą kiełbasą. Na co zwrócić uwagę przy zakupie kiełbasy? Przede wszystkim na zawartość mięsa w mięsie. Dobra kiełbasa powinna mieć minimum 80% mięsa i nie zawierać...

Polska słynie z wyśmienitych kabanosów

  Polska słynie z kabanosów, które są często jej wizytówką podczas różnego rodzaju uroczystości krajowych, jak również międzynarodowych. Jest to także jeden z najpopularniejszych produktów mięsnych eksportowanych z Polski. ...

Szynka wędzona, polędwica nagrodzone- lubelskie

Jesienne nagrody 2017 r. rozdane. Jednym z laureatów konkursu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego została firma Henryka Amanowicza Zakłady Mięsne "Dobrosławów". Produktami najwyższej jakości w polsk...

Szynka wieprzowa, przysmak Ziemi Łódzkiej

Kuchnia łódzka jest różnorodna i niezwykle barwna, ukształtowały ją przede wszystkim wpływy: polskie, niemieckie, żydowskie i rosyjskie. Każda z tych narodowości wniosła swoje upodobania i przysmaki do kuchni regionu.   Aby stworzyć dobrą łódz...

Kiełbasa kminkowa ze Śląska

  Kiełbasa Kminkowa to niezwykle popularna wędlina stanowiąca stały repertuar niemal każdego sklepu mięsno-wędliniarskiego w Polsce. Popularność zawdzięcza niezwykle charakterystycznemu smakowi będącemu efektem zastosowania kminku. O ile sam kminek, ze względu na bard...

Smaki Ziemi Łódzkiej

  Skarby kulinarne Ziemi Łódzkiej   Regionalna kuchnia łódzka to połączenie czterech kultur: polskiej, niemieckiej, rosyjskiej i żydowskiej. Czym zaowocowała taka mieszanka w przypadku Łodzi i okolic? Przyjrzyjmy się…   Z jednej ...
Opublikowany: 27.12.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, łódzkie, Etykiety:

Królewska kuchnia mazowiecka

Fot. Pixabay.com   Kulinarne Mazowsze: kurpiowska puszcza i królewski stół   Tak w dużym uproszczeniu można określić schemat tradycji kulinarnych Mazowsza. Choć puszcza to nie tylko Kurpie, a Warszawa to nie tylko zamek, ale także mieszczanie....

Kiełbasa wiejska - podkarpackie

W zgodzie z naturą i tradycją Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej? Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych rece...

Kaczka- symbol tradycyjnej kuchni polskiej

Mięso z kaczki – domena restauracji! Polskie kaczki hodowlane były jeszcze do niedawna ptakami wędrownymi. W większości bowiem odlatywały na eksport. Ta sytuacja powoli się zmienia i coraz więcej kaczek pozostaje w kraju. Jest to w dużym stopniu zasługa restauracji (...
Opublikowany: 05.12.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Święta z tradycyjnymi wędlinami

Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolej...
Opublikowany: 25.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia