FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Kiełbasa kminkowa ze Śląska

  Kiełbasa Kminkowa to niezwykle popularna wędlina stanowiąca stały repertuar niemal każdego sklepu mięsno-wędliniarskiego w Polsce. Popularność zawdzięcza niezwykle charakterystycznemu smakowi będącemu efektem zastosowania kminku. O ile sam kminek, ze względu na bard...

Smaki Ziemi Łódzkiej

  Skarby kulinarne Ziemi Łódzkiej   Regionalna kuchnia łódzka to połączenie czterech kultur: polskiej, niemieckiej, rosyjskiej i żydowskiej. Czym zaowocowała taka mieszanka w przypadku Łodzi i okolic? Przyjrzyjmy się…   Z jednej ...
Opublikowany: 27.12.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, łódzkie, Etykiety:

Królewska kuchnia mazowiecka

Fot. Pixabay.com   Kulinarne Mazowsze: kurpiowska puszcza i królewski stół   Tak w dużym uproszczeniu można określić schemat tradycji kulinarnych Mazowsza. Choć puszcza to nie tylko Kurpie, a Warszawa to nie tylko zamek, ale także mieszczanie....

Kiełbasa wiejska - podkarpackie

W zgodzie z naturą i tradycją Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej? Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych rece...

Kaczka- symbol tradycyjnej kuchni polskiej

Mięso z kaczki – domena restauracji! Polskie kaczki hodowlane były jeszcze do niedawna ptakami wędrownymi. W większości bowiem odlatywały na eksport. Ta sytuacja powoli się zmienia i coraz więcej kaczek pozostaje w kraju. Jest to w dużym stopniu zasługa restauracji (...
Opublikowany: 05.12.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Święta z tradycyjnymi wędlinami

Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolej...
Opublikowany: 25.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Potrawy małopolskie

  Małopolski tygiel potraw O kuchni małopolskiej, zwanej tez tradycyjnie kuchnią galicyjską, można opowiadać w nieskończoność. Kolorytu dodaje fakt, że region ten nigdy nie był w takim stopniu zwarty i odrębny, jak np. Wielkopolska czy Mazowsze. Dlatego też tradycyj...
Opublikowany: 22.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Wędliny tradycyjne małopolskie - Firma Markam

    Produkty tradycyjne to  produkty spożywcze chronione prawem polskim lub prawem Unii Europejskiej. Wytworzone z naturalnych surowców, posiadające tradycyjny skład lub sposób produkcji. Na liście Produktów Tradycyjnych znajduje się...
Opublikowany: 09.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Schab Tradycyjny Śląski nagrodzony - Hańderek

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość kolejnych wyrobów z oferty Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK! Schab Tradycyjny i Szynka Polska zdobyły certyfikaty jako...
Opublikowany: 09.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Kiełbasa swojska podkarpackie

Określenie „swojski” przywodzi na myśl bliskie każdemu człowiekowi tradycyjne, pyszne smaki, znane od dzieciństwa. Dlatego produkty swojskie  powinny być  produkowane z naturalnych składników oraz w zgodzie z tradycyjnymi recepturami. Sekret wyro...
Opublikowany: 25.10.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, podkarpackie, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia