FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Mięso wieprzowe, elementy z kurczaka. Hurtownia mięsa i wędlin...

  Drobimax – kompleksowość, profesjonalizm, partnerstwo Firma handlowa Drobimax funkcjonuje na rynku od 1995 roku. Początkowo działała jako hurtownia drobiarska, jednak ze względu na rozwój działalności przedsiębiorstwo poszerzyło pole swojej aktywno...

Przechowywanie wędlin w podróży

Przed wyjazdem na wakacje, szczególnie w towarzystwie dzieci warto zastanowić się, co spakujemy do plecaków i bagażu podręcznego. Każdy rodzic zaświadczy, że w podróż bliską lub daleką powinniśmy zabrać „małe co nieco” – bowiem gł&oacut...

Wędliny regionalne z małopolskiego

Wędliny regionalne w ostatnich latach podbijają rynek mięsny. Dzieje się tak dlatego, że każdy region specjalizuje się w produkcji charakterystycznych dla niego wędlin, których receptury pochodzą zwykle sprzed dziesiątek lat i w niezmienionej lub podobnej formie ut...

Kiełbasa na ognisko, czyli co upiec na kiju

Grillowanie jest świetnym sposobem na spędzenie wolnego czasu. Przygotowywanie potraw na grilla pozwala poznawać nowe smaki i produkty. Najpopularniejszymi daniami z grilla są kiełbaski – niezwykle proste w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne, oraz kaszanka, kt&oa...

Wędliny bez konserwantów Witmas - łódzkie

Producent wędlin i mięs Witmas słynie z wyjątkowej grupy wyrobów, tworzących linię „z Dąbrówki”. Składają się na nią tradycyjne produkty bez konserwantów, parzone oraz wędzone, wytwarzane według dawnych, pilnie strzeżonych receptur. ...

Kiełbasa na grilla- czyli lubelskie przysmaki na ruszt

Tradycja jedzenia grillowanych kiełbas w Polsce trwa od wielu lat. Niezależnie od tego w jakim regionie są produkowane, czy to w województwie mazowieckim, czy lubelskim nie ma to wpływu na ich popularność. Dla wielu osób grillowane kiełbaski stanowią gł&oacu...

Kiełbasa swojska - małopolskie smakołyki na Wielkanoc

W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby. Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała odpowiedni smak, jakość kiełbasy ma ogrom...

Staropolskie wyroby... z tęsknoty za tradycją

  Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założycieli od pokoleń. Zbiory receptur wywodzące się z poc...

Półtusze wieprzowe- producent polskiego mięsa z mazowieckiego...

Półtusze wieprzowe w polskim przetwórstwie mięsnym wykorzystywanie są do produkcji, wędzonek, kiełbas, podrobów.  Z rozbioru półtuszy produkuje się także świeże elementy mięsa takie jak szynka, schab, łopatka, karczek - sprzedawane w sklepach...

Kiełbasa biała parzona oraz Szynka z dymnej chaty - Hańderek...

    Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych prod...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Ostatnia