Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne
fot.Ciećwiera
Wiosna tuż za rogiem, szykujemy się na wielkie grillowanie. Wiosną i latem nie można sobie wyobrazić weekendu bez grillowanych kiełbas, mięsa, warzyw, pieczywa.
Czy w 2023 roku to szaszłyki wygrają z kiełbasą?
Kiełbasa była dotąd najpopularni...
fot.Witold Gaik
Remigiusz Zagraba: Jest rok 1990, następują historyczne przemiany w Polsce, a w Najdziszowie Witold Gaik podejmuje, pewnie jedną z najważniejszych decyzji w życiu zawodowym i uruchamia Prywatny Zakład Mięsny Gaik. Od tamtej pory minęło 33 lata, jak...
Wyrabianie wędlin na Śląsku to wielka tradycja. To właśnie z tego regionu pochodzą wyroby, które zna niemal cała Polska. Rzeźnictwo śląskie jest cenione nie tylko w kraju nad Wisłą, ale też w wielu krajach europejskich. Od 1989 r. Ernestyn Janeta z Lubomii wraz z rodziną...
Wieprzowina to bardzo popularny rodzaj mięsa w Polsce. Do najpopularniejszych klasyków obiadowych należą z pewnością kultowy schabowy, mielony oraz gulasz. Z kolei na śniadanie czy kolacje Polki i Polacy wybierają parówki, kiełbasy, szynki, pasztety.
Opowiemy dz...
fot.ZPM Hańderek
W asortymencie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek znajdują się wędliny, kiełbaski, rolady, boczki, karczki, polędwice i pasztety. Propozycję wzbogaca nowość w ofercie - pasty kanapkowe vege w czterech smakach. Wszystkie produkty powstają z...
Dla Klientów, którzy dobrze znają i pamiętają ich domowy smak z dawnych lat. Dla Klientów, którzy spróbują ich po raz pierwszy. Dla klientów, którzy uwielbiają nowości. Zapraszamy do odwiedzania regularnie sklep&oa...
fot. PPHU MARKS
TOP 4 MARK'S 2022
Już za chwilę rozpoczniemy drugie półrocze 2022 r. To dobry czas na podsumowanie i wybór najlepszych produktów TOP 4 w kategorii WĘDLINY WALICHNOWSKIE. Firma MARK'S szczyci się tym, co ma najle...
fot. WISAPIS Zakład Mięsny Zielonka
Kiełbasa w Polsce była od czasów najdawniejszych przysmakiem Polek i Polaków. Częstując gości, od niej rozpoczynano najważniejsze posiłki podczas domowych spotkań czy też uroczystości. Gdy za czasów saskich kuchnia p...
fot.Dobrowolscy Sp.z o.o.
Wędzenie to metoda utrwalania wyrobów mięsnych oparta na stosowaniu dymu wędzarniczego, który jest wytwarzany w czasie niezupełnego powolnego spalania (pirolizy) surowca dymotwórczego jakimi są drewno i jego pochodne. Poszczeg...
Szanowni Państwo !
Prezentujemy nową linię produktów „z piekarnika”, które w ciągu kilku ostatnich miesięcy zyskały duże zainteresowanie klientów. W ramach grupy „z piekarnika” oferujemy 4 produkty: biodrówkę, boczek, karcze...