Artykuły w kategorii: rozbiór mięsa
Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych
w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...
Opublikowany: 18.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
mięso,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
królik,
Mięso, które spożywamy na co dzień ma ogromy wpływ, na nasze zdrowie, a także na jakość wędlin, które z niego są wyrabiane.
Zaufanie do dostawcy jest obecnie kluczowe i decyduje o dobrej oraz długofalowej współpracy. Wszystkie pozwolenia, cert...
W Polsce jest kilka tysięcy firm mięsnych - są to piękne, nowoczesne zakady, które spełniają wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. Zachęcamy do oglądania wyróżnionych zakładów, które znajdują się w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...
Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Bożena Kebej jest rodzinną firmą z wieloletnią tradycją, dostarczającą od ponad dwudziestu lat najwyższej jakości mięso wołowe i cielęce do zakładów przetwórstwa mięsnego, restauracji oraz innych punktów. Wśród odbiorc...
Opublikowany: 16.01.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
cielęcina,
Przeciętny konsument przygotowując posiłek składający się z mięsa wieprzowego nie zastanawia się jaką drogę musiało ono przejść, aby trafić w takiej postaci na jego stół. Zapewne również nie jest w stanie ocenić jego jakości w momencie zakupu, a jedyni...
Remigiusz Zagraba: Ministerstwo Rolnictwa przyznało produktom firmy Markam znak Poznaj Dobrą Żywność. Co to oznacza dla konsumenta i jakie to konkretnie wyroby?
Adam Konacki: Znak Poznaj Dobrą Żywność jest bardzo szanowany wśród producentów żywnośc...
Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...
Opublikowany: 26.02.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
mięso drobiowe,
ubojnia,
królik,
Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...
Opublikowany: 31.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
mazowieckie,
Etykiety:
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższyc...
Nowoczesna ubojnia bydła PPUH Henryk Kowalczyk to profesjonalny, innowacyjny zakład rozbioru mięsa, dostarczający najlepszej jakości wołowinę do wiodących sieci sklepów oraz restauracji i lokali gastronomicznych. Przedsiębiorstwo korzysta wyłącznie z krajowego suro...
Opublikowany: 02.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
mięso,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
mięso wołowe,