FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: jagnięcina

Baranina i jagnięcina - co warto wiedzieć?

Baranina i jagnięcina – trzy góralskie prawdy   „Baranina jest twarda i brzydko pachnie” - to prawda, ale jest to tzw. trzecia prawda góralska, czyli g… prowdo. Ten przesąd pokutuje u nas jeszcze od czasów PRL-u, kiedy to z...
Opublikowany: 27.04.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, baranina, jagnięcina, Etykiety:

Baranina i jagnięcina dla restauracji i handlu detalicznego- s...

Jagnięcina i baranina to mięsa doceniane w wielu krajach europejskich dzięki specyficznym, niecodziennym walorom smakowym. W sprzedaży detalicznej są one niestety ciągle trudno dostępne. Inne ograniczenie wynika z faktu, że wciąż uważamy baraninę za trudną w przygoto...

Jagnięcina- najbardziej pożądane mięso

Mięso owcze posiada oprócz swoich wartości odżywczych, także walory prozdrowotne i dietetyczne. Posiada w swoim składzie gamę kwasów i witamin, które mają działanie antynowotworowe. Duże zapotrzebowanie na ten rodzaj mięsa stwarza problem związany z pozy...