FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Artykuły w kategorii: królik

Mięso z królika producent firma Amciu

  Mięso z królika, zaliczane do mięs białych, jest mięsem o wysokiej wartości odżywczej. Bogate w białko, które jest bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm, a ubogie w cholesteroli tylko 35 - 50 mg/100g i tłuszcz. Ten rodzaj mięsa jest niemal de...
Opublikowany: 13.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety:

Udo z królika – producent

Mięso królicze jest bardzo delikatnym i lekko słodkim mięsem. Jednym z bardziej wartościowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo mało tłuszczu i dużą ilość białka. Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...
Opublikowany: 02.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety: mięso, królik, wielkopolskie,

Tuszka z królika dla masarni, hurtowni, sklepów i gastronomii...

Mięso z królika, dzięki wysokiemu poziomowi witamin z grupy B i mikroelementów, jest mięsem bardzo odżywczym. Stanowi cenne dla człowieka źródło wartości odżywczych, dlatego też warto mu się bliżej przyjrzeć. Oprócz wspomnianych wyżej właściwości,...
Opublikowany: 25.08.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety: królik,

Mięso z królika dla gastronomii – gdzie kupić

Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...

Mięso z królika dla gastronomii oraz hurtowni firma Amciu

Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...