FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Mróz S.A. z nową inwestycją w Wielkopolsce

W połowie lipca br. firma budowlana PTB Nickel została generalnym wykonawcą nowej inwestycji Mróz S.A., potentata branży rolno-spożywczej w Polsce. W miejscowości Karolew w ciągu zaledwie 8 miesięcy spółka wybuduje nowoczesną halę magazynowo-produkcyjną wraz z ...

Magdalena Takmadżan o sukcesji w rodzinnej firmie Matthias

"Stale podążamy za tym, aby produkować dla naszych klientów takie produkty, które zaspokoją ich potrzeby, ale również pobudzą chęci do poznawania nowych, naszym zdaniem, interesujących smaków." - mówi Magdalena Takmadżan w wywi...

Wędliny ekologiczne – jak zostać eko producentem?

Przepisy rolnictwa ekologicznego stosuje się do każdego producenta ekologicznego zaangażowanego w działania na każdym etapie produkcji, przygotowywania i dystrybucji produktów ekologicznych. W celu rozpoczęcia działalności w rolnictwie ekologicznym, należy złożyć do...
Opublikowany: 15.04.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Fakty i mity na temat mięsa z kurczaka

W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy wiele sprzecznych komunikatów, słysząc z jednej strony o właściwościach zdrowotnych drobiu, z drugiej zaś – o ukrytych w...

25-lecie Zakładu Mięsnego Konarczak

To już 25 lat! 19 września br. był wyjątkowym dniem dla Zakładu Mięsnego Konarczak. Dokładnie ćwierć wieku wcześniej rozpoczęła się historia firmy. Jest rok 1990. W Pogorzeli powstaje Rzeźnictwo-Wędliniarstwo Zofia i Józek Konarczak. Czas płynie na ciężkiej pracy zm...
Opublikowany: 30.10.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety: wieprzowina, przetwórstwo mięsa,

Ernestyn Janeta opowiada o rodzinnej firmie z tradycjami

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi to tradycja doskonałych wędlin i wszelkiego rodzaju mięs, których receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Za jakość odpowiadają najlepiej przeszkoleni pracownicy, a mięso, z którego przygotowyw...

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Krajowe półtusze wieprzowe z Łodzi

Niezaprzeczalne jest, że polskie półtusze wieprzowe należą do najlepszych gatunkowo. Producentów, którzy kupują wieprzowinę nie powinny przekonywać argumenty o nieco niższych cenach mięsa zagranicznego, ponieważ klasę samego mięsa oraz wytwarzanych z ...

Półtusze wieprzowe z Małopolski

Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem. Ub...

Dostawca mięsa wieprzowego - Warszawa, zachodnio-pomorskie, ma...

Wieprzowina jest niezaprzeczalnie ulubionym mięsem Polaków ze względu na wieloletnią tradycję, ogólną dostępność, atrakcyjną cenę i oczywiście  smak.  Niestety nie każdy produkt, który oferują producenci, spełnia najważniejsze kryteria. Wybiera...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ostatnia