FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Ćwierci wołowe kompensowane lubelskie

  Ćwierci wołowe kompensowane to innymi słowy tusza wołowa podzielona na cztery części. Ćwierci pobawione są skóry, głowy, nóg, nerek, łoju i sprzedawane z ogonem lub bez. Ćwierci wołowe z buhajów, jałówek i krów to...
Opublikowany: 13.07.2015 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety: wołowina,

Półtusze wieprzowe – małopolskie

Półtusze wieprzowe są ważnym elementem przemysłu mięsnego ze względu na różnorodność otrzymywanych w wyniku ich rozbioru części zasadniczych, jak np.: karkówka, schab, szynka, łopatka, boczek, żeberka czy golonki. Dużą rolę odgrywa w tym ...

Mięso z królika dla gastronomii – gdzie kupić

Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...

Mięso wieprzowe z Małopolski – ubojnia i rozbiór 

Najczęściej wykorzystywanym mięsem w polskiej produkcji wędliniarskiej jest mięso wieprzowe. To z niego w ogromnej większości produkowane są szynki, kiełbasy i pasztety, a także popularne na polskich stołach, często przyrządzane kotlety mielone, żeberka czy galarety wiepr...

Mięso wieprzowe, elementy z kurczaka. Hurtownia mięsa i wędlin...

  Drobimax – kompleksowość, profesjonalizm, partnerstwo Firma handlowa Drobimax funkcjonuje na rynku od 1995 roku. Początkowo działała jako hurtownia drobiarska, jednak ze względu na rozwój działalności przedsiębiorstwo poszerzyło pole swojej aktywno...

Polskie Zakłady Mięsne

W Polsce jest kilka tysięcy firm mięsnych - są to piękne, nowoczesne zakady, które spełniają wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. Zachęcamy do oglądania wyróżnionych zakładów, które znajdują się  w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...
Opublikowany: 21.05.2015 Kategorie: Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Krzysztof Borkowski- „polski producent ma ograniczony dostęp d...

  Remigiusz Zagraba: W najbliższej przyszłości planuje Pan ekspansję na rynki wschodnie m.in.: japoński, chiński i koreański. Jak duże jest to wyzwanie? Krzysztof Borkowski: Wyzwanie jest ogromne, ale w chwili obecnej te rynki są zamknięte na wieprzowinę, dlatego je...
Opublikowany: 12.02.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Zakłady mięsne, Etykiety: branża mięsna, mięso, sieci handlowe,

Półtusze wieprzowe- producent polskiego mięsa z mazowieckiego...

Półtusze wieprzowe w polskim przetwórstwie mięsnym wykorzystywanie są do produkcji, wędzonek, kiełbas, podrobów.  Z rozbioru półtuszy produkuje się także świeże elementy mięsa takie jak szynka, schab, łopatka, karczek - sprzedawane w sklepach...

Ćwierci wołowe – polski producent mięsa

  Mięso wołowe to podstawowy składnik dań przygotowywanych nie tylko w domu ale i w restauracjach. Zanim jednak trafi na talerz jest poddawane obróbce mechanicznej. Doskonałe mięso wołowe pochodzi z wysokiej jakości ćwierci wołowych a w takie możecie Państwo za...
Opublikowany: 05.02.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Wołowina mazowieckie - wysokogatunkowe elementy mięsne

      "Sukces jest wtedy, gdy Klient powraca..." - proste stwierdzenia, a odzwierciedla tak wiele.     Firma "Ubojnia Zwierząt Bartek" istnienie zawdzięcza właśnie swoim Kontrahentom. Działając na rynku od 2001 r...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.