Artykuły w kategorii: ubojnia
Wieprzowina jest niezaprzeczalnie ulubionym mięsem Polaków ze względu na wieloletnią tradycję, ogólną dostępność, atrakcyjną cenę i oczywiście smak. Niestety nie każdy produkt, który oferują producenci, spełnia najważniejsze kryteria. Wybiera...
Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem. Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...
Ćwierci wołowe kompensowane to innymi słowy tusza wołowa podzielona na cztery części. Ćwierci pobawione są skóry, głowy, nóg, nerek, łoju i sprzedawane z ogonem lub bez.
Ćwierci wołowe z buhajów, jałówek i krów to...
Półtusze wieprzowe są ważnym elementem przemysłu mięsnego ze względu na różnorodność otrzymywanych w wyniku ich rozbioru części zasadniczych, jak np.: karkówka, schab, szynka, łopatka, boczek, żeberka czy golonki. Dużą rolę odgrywa w tym ...
Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych
w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...
Opublikowany: 18.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
mięso,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
królik,
Mięso, które spożywamy na co dzień ma ogromy wpływ, na nasze zdrowie, a także na jakość wędlin, które z niego są wyrabiane.
Zaufanie do dostawcy jest obecnie kluczowe i decyduje o dobrej oraz długofalowej współpracy. Wszystkie pozwolenia, cert...
W Polsce jest kilka tysięcy firm mięsnych - są to piękne, nowoczesne zakady, które spełniają wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. Zachęcamy do oglądania wyróżnionych zakładów, które znajdują się w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...
Półtusze wieprzowe w polskim przetwórstwie mięsnym wykorzystywanie są do produkcji, wędzonek, kiełbas, podrobów. Z rozbioru półtuszy produkuje się także świeże elementy mięsa takie jak szynka, schab, łopatka, karczek - sprzedawane w sklepach...
Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Bożena Kebej jest rodzinną firmą z wieloletnią tradycją, dostarczającą od ponad dwudziestu lat najwyższej jakości mięso wołowe i cielęce do zakładów przetwórstwa mięsnego, restauracji oraz innych punktów. Wśród odbiorc...
Opublikowany: 16.01.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
cielęcina,
Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Agnieszka Mielczarek pojawiła się na polskim rynku w 1997 roku i szybko znalazła się w gronie lokalnych pionierów. Bogata oferta wysokojakościowych półtusz wieprzowych, ćwierci wołowych, a także tusz cielęcych to t...