Artykuły w kategorii: ubojnia
Remigiusz Zagraba: Ministerstwo Rolnictwa przyznało produktom firmy Markam znak Poznaj Dobrą Żywność. Co to oznacza dla konsumenta i jakie to konkretnie wyroby?
Adam Konacki: Znak Poznaj Dobrą Żywność jest bardzo szanowany wśród producentów żywnośc...
Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...
Opublikowany: 26.02.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
mięso drobiowe,
ubojnia,
królik,
Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...
Opublikowany: 31.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
mazowieckie,
Etykiety:
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
Nowoczesna ubojnia bydła PPUH Henryk Kowalczyk to profesjonalny, innowacyjny zakład rozbioru mięsa, dostarczający najlepszej jakości wołowinę do wiodących sieci sklepów oraz restauracji i lokali gastronomicznych. Przedsiębiorstwo korzysta wyłącznie z krajowego suro...
Opublikowany: 02.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
mięso,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
mięso wołowe,
Ubojnia Zwierząt Rzeźnych AGNIESZKA MIELCZAREK to producent mięsa wieprzowego najwyższej jakości. W ofercie firmy znajdą Państwo między innymi: boczek, golonkę, karkówkę, łopatkę, nóżki, ozorki, wątrobę, polędwiczki, schab, słoninę, szynkę, że...
Szeroka gama produktów, odpowiadająca wymogą przetwórstwa mięsnego i gastronomii to oferta firmy Storteboom Hamrol. Znajomość procesów przemysłowych oraz międzynarodowych norm jakości i bezpieczeństwa żywności, pozwala na dostarczanie zr&oacu...
Wołowina na steki produkowana przez P.P.U.H. Henryk Kowalczyk została uhonorowana godłem programu „Doceń polskie”. Wyróżnienie przyznano podczas VI audytu artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „...
Sklepy mięsne, hurtownie mięsno-wędliniarskie współpracują z dostawcami, którzy są elastyczni na zmieniające się potrzeby rynku i klientów. Świeżość i wysoka jakość mięsa drobiowego to jeden z najważniejszych atutów przemawiających za dostawcą. Ob...
Mięso owcze posiada oprócz swoich wartości odżywczych, także walory prozdrowotne i dietetyczne. Posiada w swoim składzie gamę kwasów i witamin, które mają działanie antynowotworowe. Duże zapotrzebowanie na ten rodzaj mięsa stwarza problem związany z pozy...
„Gęsina nie tylko na św. Marcina”
Jedź mięso gęsie przez cały rok, bo jest zdrowe i smaczne
Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że polskie gęsi są ewenementem w hodowli drobiarskiej na skalę światową. Mało kto jest też świadom, że gęsina to najbar...
Opublikowany: 28.10.2010
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
gęś,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
przetwórstwo mięsa,
Etykiety:
drób,
gęsina,