FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: drób - kurczęta

Kebab bez alergenów - producent

„Po dokładnej analizie polskiego rynku gastronomicznego, doszliśmy do wniosku, że brakuje Kebabu w 100% naturalnego i nie posiadającego substancji chemicznych oraz konserwantów. Stąd nasza oferta produktu o nazwie Diamond Kebab, która doskonale odzwiercie...

Kebab pieczony wołowy i drobiowy – producent

Kebab to potrawa turecka, która cieszy się ogromnym zainteresowaniem również w Polsce. Zaczerpnięty został z kuchni orientalnej. Jest szybki w przygotowaniu, podaje się go w specjalnej bułce lub w placku lawasz z dodatkiem warzyw i sosów lub jako danie z...

Parówki drobiowo-wieprzowe – ponad 90% mięsa

Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają. Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...

Kurczak w przyprawach na rożno od producenta

Mięso drobiowe jest zdrowym i lubianym mięsem. Jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Oprócz tego, bogate w witaminy z grupy B i mikroelementy, wzmacnia nasz układ odpornościowy. Zwłaszcza kurcz...
Opublikowany: 12.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, Etykiety: mięso, drób,

Kurczak Zagrodowy - zdrowe mięso drobiowe

Obecnie, konsument jest bardziej świadomy tego co spożywa niż przed paroma laty. Dostęp do wielu informacji daje możliwość sprawdzenia, co warto jeść, a także tego, co nie powinno znajdować się w zdrowej diecie. W odpowiedzi na zapotrzebowanie klientów na zdrowy, wyt...
Opublikowany: 25.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, Etykiety: mięso, drób,

Kiełbaski drobiowe wędzone, parówkowa, pasztet nagrodzone – śl...

Kolejny sukces firmy z Mysłowic! Trzy produkty z oferty Zakładu Mięsnego POLIWCZAK  zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas XXII audytu artykułów spożywczych specjały zdobyły prestiżowe certyfikaty jakości i ty...

Dlaczego warto kupować mięso z kurczaka pakowane w atmosferze ...

Sposób pakowania mięsa z kurczaka to ważny czynnik, który wpływa na jego świeżość i jakość. Producenci, aby wydłużyć okres trwałości produktów, pakują mięso w atmosferze ochronnej MAP. Na czym więc polega ta metoda i dlaczego warto kupować mięso z kurcz...

Grillowanie, czyli zdrowy posiłek w ogrodzie

Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, sz...

Kebab bez konserwantów

  W dzisiejszych czasach coraz więcej restauratorów, przy zakupie produktów spożywczych do swoich potraw, stawia na ich naturalny skład. Wymaga tego rynek i konsumenci. Kebab to jedno z najczęściej zamawianych dań. Powinien więc być w 100% naturalny, bez...

Fakty i mity na temat mięsa z kurczaka

W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy wiele sprzecznych komunikatów, słysząc z jednej strony o właściwościach zdrowotnych drobiu, z drugiej zaś – o ukrytych w...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 Ostatnia