Artykuły w kategorii: drób - kurczęta
fot.Storteboom Hamrol
Wybór żywności staje się coraz bardziej świadomy i odpowiedzialny. Konsumentom zależy nie tylko na smaku i jakości mięsa, ale również na tym, jakie standardy są przestrzegane w trakcie produkcji. W firmie Storteboom Hamrol, przykładając ...
Prawdziwa rewolucja w branży mięsnej !
Z myślą o zabieganych i dbających o siebie, dla tych, którzy stale zadają sobie pytanie, jak jeść, aby było smacznie, zdrowo, a przygotowanie posiłku trwało tak krótko. Firma STORTEBOOM znalazła odpowiedź i wprowadziła na...
Kebab to jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni orientalnej, które na przestrzeni ostatnich kilku lat podbiło niemal cały świat.
Kebab zakorzenił się także w polskie zwyczaje, gdyż prawdopodobnie nie ma większego miasta, gdzie nie byłoby pr...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
W naszej kuchni także mięso mielone jest wysoko w hierarchii ważności. Należy wiedzieć, że mięso mielone można sporządzić praktycznie ze wszystkich rodzajów mięsa. Ale przeważnie kupujemy mieloną wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i mielone z drobiu. Warto także dodać, że...
Wysokiej jakości, smaczny idealny dla gastronomii
Doświadczony i solidny producent szaszłyków oferuje hurtowniom niezwykle atrakcyjną ofertę. Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy doskonale skomponowany, o najwyższych walorach smakowych szybko pokochają klienc...
„Po dokładnej analizie polskiego rynku gastronomicznego, doszliśmy do wniosku, że brakuje Kebabu w 100% naturalnego i nie posiadającego substancji chemicznych oraz konserwantów. Stąd nasza oferta produktu o nazwie Diamond Kebab, która doskonale odzwiercie...
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Handel mięsem dzisiaj to zupełnie inna „bajka” niż jeszcze kilka lat temu. Stale rosnące wymagania klientów i certyfikacja potwierdzająca najwyższe standardy, powodują, że o sukcesie decydują takie aspekty jak wysoka jakość, terminowa i bezpieczna dostawa,...
Jakie pytania zadają dzisiaj najczęściej klienci, kupujący mięso i wędliny z drobiu ?
Do najczęstszych pytań można zaliczyć czy mięso z kurczaka jest zdrowe i bezpieczne? Odpowiedź nie jest łatwa, warto jednak zwrócić uwagę, skąd pochodzi i jak przebieg...