Artykuły w kategorii: rozbiór mięsa

Mipol prezentuje nową stronę internetową

Firma Handlowo-Usługowa „Mipol” zaprasza wszystkich klientów na nowo-otwartą stronę internetową www. fhumipol.pl.   Zmieniamy się dla Was Strona działa od niedawna. Możemy na niej znaleźć informacje dotyczące: - aktualnych działań firmy, ...

Opublikowany: 27.12.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: rozbiór mięsa, mięso, ubojnia,

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Dostawca mięsa wieprzowego - Warszawa, zachodnio-pomorskie, ma...

Wieprzowina jest niezaprzeczalnie ulubionym mięsem Polaków ze względu na wieloletnią tradycję, ogólną dostępność, atrakcyjną cenę i oczywiście  smak.  Niestety nie każdy produkt, który oferują producenci, spełnia najważniejsze kryteria. Wybiera...

Wołowina nie tylko na steki z polskiego zakładu – zdrowie i ...

Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem.  Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...

Półtusze wieprzowe – świętokrzyskie, śląskie i małopolskie...

Od wielu lat rynek polski zalewany jest mięsem z krajów unijnych. Jednak producenci wędlin zdają sobie sprawę, że właściwy dobór półtuszy to klucz do smacznych wyrobów. Tuczniki z polskich hodowli, karmione i chowane w sposób naturalny, ...

Opublikowany: 10.07.2015 Kategorie: Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wieprzowina,

Mięso z królika dla gastronomii – gdzie kupić

Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...

Mięso wieprzowe z Małopolski – ubojnia i rozbiór 

Najczęściej wykorzystywanym mięsem w polskiej produkcji wędliniarskiej jest mięso wieprzowe. To z niego w ogromnej większości produkowane są szynki, kiełbasy i pasztety, a także popularne na polskich stołach, często przyrządzane kotlety mielone, żeberka czy galarety wiepr...

Mięso wieprzowe, elementy z kurczaka. Hurtownia mięsa i wędlin...

  Drobimax – kompleksowość, profesjonalizm, partnerstwo Firma handlowa Drobimax funkcjonuje na rynku od 1995 roku. Początkowo działała jako hurtownia drobiarska, jednak ze względu na rozwój działalności przedsiębiorstwo poszerzyło pole swojej aktywno...

Polskie Zakłady Mięsne

W Polsce jest kilka tysięcy firm mięsnych - są to piękne, nowoczesne zakady, które spełniają wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. Zachęcamy do oglądania wyróżnionych zakładów, które znajdują się  w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...

Opublikowany: 21.05.2015 Kategorie: Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Ćwierci wołowe – polski producent mięsa

Mięso wołowe to podstawowy składnik dań przygotowywanych nie tylko w domu ale i w restauracjach. Zanim jednak trafi na talerz jest poddawane obróbce mechanicznej. Doskonałe mięso wołowe pochodzi z wysokiej jakości ćwierci wołowych a w takie możecie Państwo zaopa...

Opublikowany: 05.02.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 Ostatnia