FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Mięso wieprzowe dla gastronomii i dla przetwórstwa mięsnego, ś...

Szeroki asortyment mięs wieprzowych dla gastronomii, do produkcji wyrobów wędliniarskich oraz dla sklepów mięsnych  do sprzedaży detalicznej posiada w swojej ofercie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD” z Katowic. Dynamiczne i rozwijające s...

Mięso wieprzowe do produkcji wędlin- województwo mazowieckie...

Duża część zakładów mięsnych produkujących wędliny posiadają ubojnie i rozbiór mięsa  na własne potrzeby. Jednak kiedy mięso z rozbioru nie zaspakaja potrzeb bieżącej produkcji istnieje konieczność dokupienia elementów mięsnych. Najczęściej zamawi...

Wołowina na steki dla restauracji, hurtowni i sklepów spożywcz...

Wołowina sezonowana na steki w kuchni polskiej jest jeszcze mało znana. Mięso wołowe  kojarzone jest z pieczenią, zrazami czy rosołem, czyli z tym co najczęściej przyrządzamy z wołowiny. Steki z wołowiny to najbardziej popularne danie wśród Amerykanów, Wło...

Najlepszy dostawca mięsa na Śląsku- ARAD

      Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD”, działające obecnie jako Spółka Jawna, powstała w 1993 roku.  W wyniku dynamicznego rozwoju, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność w zakresie rozbioru mięsa; wieprzowego, wołowego,...

Zakłady Mięsne „Dobrosławów” Henryk Amanowicz − „Wybitny Ekspo...

Listopad 2011 roku to miesiąc nagród dla Zakładów Mięsnych „Dobrosławów”. Prezes Henryk Amanowicz został uhonorowany Listem Gratulacyjnym, Tytułem i Medalem „Wybitny Eksporter Roku 2011”.  „Nagroda od dziewięciu lat p...
Opublikowany: 17.02.2012 Kategorie: Wydarzenia, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, Wydarzenia, Etykiety: wędliny,

Mięso drobiowe w elementach- Ubojnia Drobiu Prus

Sklepy mięsne, hurtownie mięsno-wędliniarskie współpracują z dostawcami, którzy są elastyczni na zmieniające się potrzeby rynku i klientów. Świeżość i wysoka jakość mięsa drobiowego to jeden z najważniejszych atutów przemawiających za dostawcą. Ob...

Sklepy mięsne Zofia Zawrot - nowe otwarcia

Firma Mięso i wędliny Zofia Zawrot z Drawska Pomorskiego serdecznie zaprasza do dwóch nowo otwartych sklepów mięsnych. Przedsiębiorstwo od początku istnienia czyli od roku 1996 zwiększa zatrudnienie (w 1996r. zatrudnionych było 16 osób, obecnie zaś ponad...

Zakłady Mięsne „Dobrosławów” nagrodzone kilkakrotnie

Rok 2011 dla Zakładów Mięsnych „Dobrosławów” Henryk Amanowicz obfituje w szereg nagród i wyróżnień. 10 maja Henryk Amanowicz otrzymał wyróżnienie w kategorii Eksporter i Promotor Regionu Za Granicą w VI edycji Programu Promocj...

Wołowina- możliwości eksportowe

Wołowina to mięso spożywane w wielu  krajach oraz kulturach. Obecnie obserwujemy zwiększone działania promocyjne, których zadaniem  popularyzacja mięsa wołowego. Podwyżki cen wołowiny spowodowały niewielki spadek spożycia mięsa wołowego wśród konsumen...

Jagnięcina- najbardziej pożądane mięso

Mięso owcze posiada oprócz swoich wartości odżywczych, także walory prozdrowotne i dietetyczne. Posiada w swoim składzie gamę kwasów i witamin, które mają działanie antynowotworowe. Duże zapotrzebowanie na ten rodzaj mięsa stwarza problem związany z pozy...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ostatnia