Artykuły w kategorii: wołowina
Antrykot jest mięsem otrzymywanym z części grzbietowej tuszy wołowej. Soczysty i delikatny
w smaku, nadaje się do smażenia, pieczenia w całości, a także grillowania. Szefowie kuchni najczęściej przygotowują z niego steki, kotlety, zrazy, różnego rodzaju pieczenie ora...
Polska wołowina z własnego rozbioru
Ogromny wpływ na jakość potraw przygotowywanych z wołowiny ma pochodzenie bydła. Niejednokrotnie szefowie kuchni przygotowują potrawy na bazie: antrykotu, rostbefu, rozbratla, szpondra, mostku, czy polędwicy. Jeśli prowadzisz restaurację...
Od kilku lat obserwuje się, że spożycie mięsa wołowego w Polsce jest mniejsze. Wynika to z faktu, że wołowina to jedno z droższych mięs. Posiada jednak znaczne ilości białka i składników mineralnych. Każda dbająca o renomę restauracja ma w swojej ofercie dan...
Według oficjalnych danych spożycie wołowiny jest coraz większe. Nie zmienia to jednak faktu,
że należy stawiać na jakość mięsa. W takiej sytuacji najlepszym wyborem będą produkty od sztuk żywionych naturalnie.
Dlaczego? To zdrowa żywność o doskonałych walo...
Ubojnia bydła ANMAR Andrzej Zalewski i Marek Ciborowski Sp. J.
Wysoka jakość i pewność zdrowotna.
Czyli Tusze cielęce, ćwierci wołowe i ośrodki wołowe od ANMAR-u
Na słynącym z czystego powietrza, dużych połaci zielonych lasów i rolnictwa Podlasiu działa Ubojnia ...
Firma Konkret Monika Strzałka
Doceń wysoką jakość i polski smak!
Wybierz długo dojrzewającą wołowinę od Konkretu!
Firma należy do niewielkiego grona pionierów, którzy przed laty wprowadzili amerykańskie steki
z polskiej długo dojrzewającej wołow...
Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...
Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem.
Ubojn...
Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem. Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...
Ćwierci wołowe kompensowane to innymi słowy tusza wołowa podzielona na cztery części. Ćwierci pobawione są skóry, głowy, nóg, nerek, łoju i sprzedawane z ogonem lub bez.
Ćwierci wołowe z buhajów, jałówek i krów to...