Artykuły w kategorii: indyk
Mięso z indyka jest doskonałym surowcem do wyrobu wędlin ze względu na swoje walory zdrowotne – zawiera mniej tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Zakłady przetwórstwa mięsnego produkując wędliny, kiełbasy, parówki, kabanosy czy indyka wędzonego wykorzys...
Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka po prostu nie może zabraknąć w dobrych sk...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
W naszej kuchni także mięso mielone jest wysoko w hierarchii ważności. Należy wiedzieć, że mięso mielone można sporządzić praktycznie ze wszystkich rodzajów mięsa. Ale przeważnie kupujemy mieloną wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i mielone z drobiu. Warto także dodać, że...
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stoiskiem mięsnym, ponieważ jest ono coraz częściej poszukiwane i pożądane przez konsumentów, ze względu na prawdziwe bogactwo cennych składników odżywczych m.in. takich jak: niacyna, cynk...
Handel mięsem dzisiaj to zupełnie inna „bajka” niż jeszcze kilka lat temu. Stale rosnące wymagania klientów i certyfikacja potwierdzająca najwyższe standardy, powodują, że o sukcesie decydują takie aspekty jak wysoka jakość, terminowa i bezpieczna dostawa,...
„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
zdj. Pixaby
Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Indycze mięso potrafi naprawdę zadziwić swym bogactwem walorów...
"Wielkopolski Pasztet z drobiem to sztandarowy produkt Profi" - mówi Piotr Szczeblowski, Dyrektor ds. Handlu.
Remigiusz Zagraba: Profi oferuje pasztety z kurczaka, ale także z kaczki, gęsi czy też dziczyzny. Jakie inne gatunki mięsa,...