FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: indyk

Czy indyk jest smaczny? To mało powiedziane.

„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.   Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
Opublikowany: 17.01.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety:

Podudzie i skrzydło z indyka bez kości i skóry- Wartex Susz

  Popularność wyrobów z indyka stale wzrasta, zwłaszcza ze względu na walory zdrowotne, gdyż zawierają  mniej tłuszczu niż np. przetwory wieprzowe. Zwiększone zainteresowanie konsumentów  tego typu wędlinami sprawia, że producenci wędlin cor...

Pasztet z drobiem Profi - Wielkopolskie

  "Wielkopolski Pasztet z drobiem to sztandarowy produkt Profi" - mówi Piotr Szczeblowski, Dyrektor ds. Handlu.   Profi oferuje pasztety z kurczaka, ale także z kaczki, gęsi czy dziczyzny. Z jakiego rodzaju mięsa pasztety realizują w Pań...

Jakie mięso na kebab?

Jesteś producentem kebabu i szukasz odpowiedniego mięsa? Mamy dla Ciebie propozycję – gulasz ze skrzydła z indyka. Po odpowiednim zmieleniu, gulasz może zostać wykorzystany do produkcji wałków mięsa kebab. Mięso pochodzi od kwalifikowanych dostawców. Pr...
Opublikowany: 24.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: mięso, indyk,

Podudzie z indyka bez kości bez skóry - śląskie

Mięso z indyka jest jednym z najpopularniejszych mięs spożywanych przez Polaków. Chętnie po nie sięgamy, ponieważ jest dużo zdrowsze niż mięso czerwone.  Zawiera mniej tłuszczu i cholesterolu, jest mniej kaloryczne, a przy tym jest najlepszym źródłem ...
Opublikowany: 23.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: mięso, indyk,

PODUDZIE TRYBOWANE Z INDYKA - DYSTRYBUTOR

Mięso z indyka  jest doskonałym surowcem do wyrobu wędlin ze względu na swoje walory zdrowotne – zawiera mniej tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Zakłady przetwórstwa mięsnego produkując wędliny, kiełbasy, parówki, kabanosy czy indyka wędzonego wykorzys...
Opublikowany: 18.07.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: indyk,

Udany przepis na piknik

Gdy pogoda dopisuje przenosimy nasze jadalnie w plener. Wystarczy niewiele - piękna pogoda, zielone otoczenie i koc. Zapasy brakującej energii uzupełnimy sięgając po przygotowane wcześniej piknikowe smakołyki. Oto nasz obowiązkowy zestaw zdrowych i smacznych przekąsek,...
Opublikowany: 23.06.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, indyk,

Mięso drobiowe dla zakładów mięsnych - warmińsko-mazurskie...

Mięso drobiowe cieszy się niesłabnącą popularnością, z uwagi swoją uniwersalność oraz małą zawartość tłuszczu. Trzeba też zaznaczyć, że mięso drobiowe w porównaniu z innymi rodzajami mięsa zawiera wyższą zawartość pełnowartościowego, łatwo przyswajanego przez organizm...

Kebab turecki- producent w Warszawie

Pierwsze bułki z rozdrobnionym mięsem baranim, wołowym lub drobiowym, sałatkami i sosem, potocznie zwane kebabami, miały swoją premierę w Polsce kilkanaście lat temu. Szybko zyskały wierną grupę smakoszy i w piorunującym tempie wyparły nudne hamburgery i hot-dogi. Pierwsz...

Kebab dla restauracji i barów szybkiej obsługi

Aktualnie kebab to jedna z najbardziej popularnych potraw w restauracjach i barach szybkiej obsługi. Punkt gastronomiczny, który posiada w swojej ofercie prawdziwy turecki kebab w większym stopniu cieszy się zainteresowaniem wielu klientów. Najważniejszym skład...
Opublikowany: 31.03.2014 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, indyk, wołowina, Etykiety: kebab,

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.